Salat med confit de canard, croutoner og sennepsdressing

Salat med confit de canard, croutoner og sennepsdressing

Annonce

I samarbejde med Nordic Harvest.

Den perfekte opskrift på en vintersalat med confit de canard, sprøde spæde salater og hjemmelavede croutoner stegt i andefedt. Halleluja!

Da jeg besøgte Nordic Harvest, som bæredygtigt producerer salater og rydderurter i vertical farming, var jeg især vild med deres sennepssalat. Der er virkelig smæk på smagen og så er de små takkede blade så smukke. Nordic Harvest produkter kan fås i bl.a. Føtex og Salling.

Måske kender du allerede sennepssalat fra diverse salatblandinger. De har den her dejlige pebrede smag, som gør sig virkelig godt i denne salat, hvor jeg blandet sennepssalaten med spæde icebergblade (som er et helt nyt produkt fra Nordic Harvest). Confit de canard køber jeg på franske dåser eller glas. Ved stuetemperatur er fedtet omkring andelårene blødt, så det er nemt at fiske lårene op. Så skal de bare steges i ovnen, så skindet bliver sprødt. Fedtet (eller i hvert fald noget af det) bruger du til at stege hjemmelavede (guddommelige!) croutoner i. SÅ lækkert!

Brug salat med confit de canard til julens mange måltider, hvor du måske vil have noget lidt mere friskt end de sædvanlige tunge kartofler som tilbehør til julemaden. Den er fantastisk som frokostret eller aftensmad. Hvis du vil have endnu mere fylde i retten, kan du evt. tilsætte lidt kogte Puylinser eller ovnstegte rodfrugter som pastinak, knoldselleri og gulerod – kolde eller lune.

Dressingen får sin helt særlige smag fra valnøddeolie, der har en rund og fyldig smag, der går rigtig godt sammen med den dejlige and og den pebrede sennepssalat.

Salat med confit de canard, croutoner og sennepsdressing

Til 4 pers.

4 confiterede andelår
2-3 tykke skiver godt surdejshvedebrød
salt
2 spsk grofthakket rosmarin
100 g sennepssalat
100 g baby icebergsalat
1 lille rødløg

Dressing
1 tsk dijonsennep
1 tsk grov sennep
1 tsk honning
2 spsk hvidvinseddike
0,75 dl valnøddeolie
salt og sort peber

  1. Tag andelårene op af fedtet og skrab det meste fedt af. Læg lårene i en bradepande og steg dem i ovnen ved 225°C i 20 min. Brug evt. lidt grill til sidst for at få skindet sprødt. Jeg salter ikke kødet, da det er ret salt i forvejen.
  2. Riv brødet i grove stykker. Tag 3 spsk af andefedtet og smelt det i en pande. Steg brødet i fedtet i 4-5 min. og tilsæt rosmarin og lidt salt de sidste par minutter. Brødet skal være gyldent. Kom croutonerne over på en tallerken med et par lag køkkenrulle. De bliver sprøde, når de køler lidt af.
  3. Til dressing røres de to senneper sammen med honning, eddike og valnøddeolie. Smag til med salt og peber.
  4. Anret salaterne på tallerkener eller i skåle og drys fintsnittet rødløg og croutoner over. Kom dressing på og top med et stykke and. Smager perfekt sammen med et glas rød Bourgogne!
1Comment

Post A Comment

  • Jens Hork
    Posted at 11:44h, 10 december Svar

    Hvis dåsen med confit de canard sættes i en vask med varmt vand i 10 minutter forinden åbningen, kan indholdet fiskes op stort set uden overskydende fedt. Andefedtet kan derefter nemt hældes fra dåsen i en beholder til senere brug i køkkenet og stort set uden spild.