Salat med bagte jordskokker og avocado aioli
Det her startede egentlig med, at jeg var helt plim over de friterede jordskokker på Sticks ‘n’ Sushi. Så blev det siden til en slags salat og faktisk er den endda vegansk!
For det er nemlig en avoioli – en avocado “aioli”, jeg serverer til, og det er super nemt at lave. Og ret januaragtigt, faktisk.
Jeg elsker mega meget jordskokker. Forleden lavede jeg jorskokkesuppe med porre og lidt æble i (syren og sødmen fra æblet er virkelig godt sammen med den fede smag fra jordskokkerne). Den fik vi med et stykke bagt fisk og nogle smørdampede porrer. Men jeg elsker nok allermest, når jordskokker er stegte. De får den lækreste, karamelliserede stickyness, som jeg slet ikke kan stå for.
Lun salat med bagte jordskokker og avocado “aioli”
Til 4 pers.
750 g jordskokker
2 +2 spsk olivenolie
salt og sort peber
1 frillice eller lollo bionda salat
1 bakke blandede babysalater
1 håndfuld estragon
2 spsk hvidvinseddike
Avocado ”aioli”
2 avocadoer
1 fed hvidløg
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk dijonsennep
salt og peber
- Skrub jordskokkerne grundigt og halver dem. Vend dem med 2 spsk olivenolie og krydr med salt og peber. Fordel dem i ét lag i et ovnfast fad og steg dem gyldne i ovnen i 30-40 min. ved 200 gr. Pluk salaten i mindre stykker og kom i en stor salatskål eller portionsskåle sammen med estragonblade. Vend med lidt olivenolie og eddike.
- Blend avocado sammen med hvidløg, eddike, sennep og salt og peber til en creme. Anret de lune, ristede jordskokker på salaten og server med avocado ”aiolien” til.
No Comments