Saftig laks med grønt i sennepsfløde

Saftig laks med grønt i sennepsfløde

_1200393s

Jeg begyndt at få leveret kasser med frisk fisk og økologisk frugt- og grøntsager fra Skagenfood, som leverer kasser lige til døren i nattens mulm og mørke.

Onsdag morgen kl. 6.30 hvor jeg stod og lavede havregrød til Otto, kom jeg pludselig i tanker om, at det jo var første leveringsdag for mine kasser. Otto og jeg gik over og åbnede døren og fryd og gammen! Der stod to kasser lige uden for døren. En termokasse med frisk fisk og en papkasse fyldt med frugt og grønt. Det er ligesom at få en gave!

skagenfood laks _1200381s

Kassen med fisk var pakket med masser af totalt frisk fisk fra havnen i Strandby (det er oppe mellem Frederikshavn og Skagen og jeg har før været der for at hente kæmpestore jomfruhummere med min ven Jacob, der har sommerhus i nærheden). Der var ikke den mindste snert af fiskeduft – kun helt frisk, fast og lækker fisk. Der var 4 store, tykke laksefileter fra noget af en verdenssensation. Nemlig dansk, bæredygtigt opdrættet laks fra Hvide Sande. Og så var der en masse rødspættefileter, som jeg lod ligge i isen i kassen i køleskabet, så de var friske til dagen efter.
Det er den kasse, der hedder Luksus + Laks jeg får.

_1200376s

Kassen med frugt og grønt tømte jeg ud på køkkenbordet for at få overblik. Her er, hvad økokassen indeholdt. Det er simpelthen så lækkert at få sådan en kasse blandet godt. Alt er økologisk og alt var i tip top kvalitet. Man kan lige skimte lidt peberrod nede mellem persillen og rosmarinen – den er der smæk på! Langt bedre end de stykker peberrod, man kan købe i supermarkeder. Det er den her kasse, jeg får plus det der hedder Opskriftskit til Luksuspakken, som supplerer op med ting, man skal bruge til ugens opskrift.

Jeg brugte en del hjerneaktivitet på at finde på, hvad jeg skulle tilberede af alle de dejlige sager, for der var så meget at  vælge imellem. Der var en opskrift med til inspiration, og den gav mig idéen til den ret, jeg endte med at lave til Peter, Otto og mig og faktisk også til føromtalte Jacob, der kom forbi og spiste med os den aften.

Laksen var vildt god og med en mild og lækker smag. Nogle gange synes jeg, laks kan blive lidt trannet i smagen, men denne var super dejlig med kød, der faldt i store, saftige flager. Ingen trælse bismage – bare ren og dejlig laksesmag.


Stegt laks med grønt i sennepsfløde

4 personer

4 laksefileter
salt og sort peber
smør og olivenolie til stegning
1 fennikel
1 porre
1 stort løg
1 æble
1½ dl piskefløde
4 store spsk dijonsennep (det stærke går af senneppen ved opvarmning)
evt. citron og dild som tilbehør

1. Klargør grøntsagerne som det første. Del fenniklen i to og skær hver halve i tynde både. Rens porren grundigt og skær den i tykke skiver. Snit løget i brede strimler og skær æblet i både.

2. Varm en pande til fisken med en klat smør og lidt olivenolie. Kom fisken i med skindsiden nedad. Krydr kødsiden med salt og peber. Steg fisken i 5-6 min på hver side.

3. Imens varmes lidt olie i en anden pande. Kom fennikel, porre og løg i og steg det samtidig med fisken. Når grøntsagerne begynder at tage en smule farve kommes fløde og sennep i. Sørg for at røre sennepen ud i fløden. Lad fløden reducere lidt, så den tykner. Lige inden servering, kommes æblerne i og varmes igennem. Smag til for salt og peber (jeg brugte ingen ekstra salt, da senneppen var ret salt).

4. Kom sennepsgrøntsagerne i et fad og server fisken oven på. Pynt med citronbåde og dild.

 

Vi spiste ingen kulhydrater til (for vi havde kage til dessert), men ris, perlebyg eller kogte kartofler ville passe godt til. Drengene (altså de voksne drenge) drak en østrigsk halvtør Riesling til. Jeg drak ikke noget, da jeg er i lykkelige omstændigheder – så er det ude! Hvis altså du læser mine indlæg til til slut 🙂

_1200397s

9 Comments

Post A Comment

 • Sara
  Posted at 14:42h, 23 februar Svar

  Dejligt det hele! og et lille obs! To n’er i trannet, ellers er det vist en fisk der smager lidt af fugl – sorry jeg er BÅDE mad OG sprognørdet 🙂

 • Hannah
  Posted at 11:47h, 17 februar Svar

  Selvfølgelig læser jeg da dine indlæg til slutningen :-).
  Hjertelig tillykke, det kom nu ikke helt bag på mig, når man tænker på Ottos alder og sådan…

 • Lise
  Posted at 17:57h, 16 februar Svar

  Lækkert og tillykke!

 • Sophie
  Posted at 16:35h, 15 februar Svar

  Stort tillykke!

 • Sofie
  Posted at 19:36h, 14 februar Svar

  Wow, tillykke!

 • Sofie
  Posted at 19:36h, 14 februar Svar

  Wow, tillykke!

 • LunaBærmonster
  Posted at 12:33h, 14 februar Svar

  Tillykke!

 • Laura
  Posted at 11:33h, 14 februar Svar

  Hvor ser det lækkert ud (mmm, sennep og fløde!) – og stort tillykke med omstændighederne!

 • Winnie
  Posted at 10:59h, 14 februar Svar

  TILLYKKE 🙂