Rullesteg med røget paprika og sensommergrønt

Rullesteg med røget paprika og sensommergrønt

Åh, denne rullesteg smagte SÅ godt! Det er lidt som en porchetta, men uden svær ,og så elsker jeg bare svineslag som udskæring, fordi det har en masse DEJLIGT fedt. Hvis grisen har haft et godt liv, så smager fedtet virkelig godt.

Du kan ikke undgå at få en saftig lækker sag ud af det stykke kød. Hvis du har rester, så er det samtidig det lækreste pålæg eller en god antipasti i tynde skiver, dryppet med lidt olivenolie og drysset med lidt krydderurter.

Rullesteg med røget paprika og sensommergrønt

6 pers.

1 svineslag, ca. 1,5 kg
salt og sort peber
2 medium løg
2 fed hvidløg
1+1+2 spsk olivenolie
½ tsk røget paprika
2 tsk alm. paprika
1 spsk citrontimian
2 courgetter
4 tomater

  1. Du skal bruge et svineslag uden svær – det er præcis samme stykke kød, som når man laver rullepølse (den skal bare ikke være pre-saltet, men helt almindelig fersk). Læg slaget flad på et skærebræt og krydr på begge sider med salt og peber.
  2. Skær løg i små tern og varm 1 spsk olie i en pande. Svits løgene ved middel varme, til de bliver blanke. Tilsæt finthakket hvidløg, begge slags paprika og citrontimian og steg videre et lille minut. Krydr med salt og peber og sluk for varmen. Fordel løgfyldet på svineslaget og ruld det sammen som en roulade. Brug køkkensnor til at binde stegen stramt sammen. Brun stegen i endnu en spsk olie (du kan evt. genbruge panden, du stegte løg i – det gør jeg). Sørg for at få brunet den på alle sider. Læg stegen i et ildfast fad og steg i ovnen ved 180 gr. i 1½ time.
  3. Skær courgetter og tomater i skiver og hav dem klar. Når stegen har fået 1½ time, tages den ud af ovnen og løftes op af fadet. Lad den stå og vente på en tallerken, mens du kommer courgetter og tomater i fadet, hvor der nu er en masse lækker saft fra kødet. Dryp med 2 spsk olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt stegen oven på og steg retten færdig i ovnen i 20-30 min.

Tip: Hvis du hellere vil have kartofler under din steg, kan du tage den ud efter 1 time og 15 min. og lægge skivede kartofler og evt. skivede løg under stegen. Så skal den stege færdig i 45 min. i stedet.

No Comments

Post A Comment