Rudo – frokost på Puglisis nye italianordiske bistro

Rudo – frokost på Puglisis nye italianordiske bistro

_1050156s

Illum kører den virkelig helt ud med luksus. Det popper op med Prada, Tod’s og Ferragamobutikker, Eataly har netop åbnet op med italienske råvarer i hele kælderen og senest har dygtige Christian Puglisi åbnet sit nye sted, Rudo, i stueetagen af Illum, ud mod Pilestræde.

Jeg var derinde til en lille frokost og det er vel nok et smukt sted. Puglisi og holdet bag Relæ, Manfreds, Bæst og Mirabelle har fået hjælp fra Anders Busk Faaborg med indretningen, så Rudo fremstår som noget af en æstetisk perle. Virkelig flot.

Rudo er både restaurant, café og vermouthbar, så næste gang jeg kommer forbi, skal jeg klart have mig en Negroni.

_1050160s

Til frokost gik jeg i hapseudvalget. Her er det en antipastitallerken med lidt af det hjemmelavede charcuteri, som de startede med at producere på Bæst. Den lille tørrede pølse havde masser af smag, men den kogte salami var til gengæld ret anonym og kedelig. Der var også en klat rillettes og blanede syltede grøntsager som gav fint syrespark til kødet. Bag auberginerne var et par rigtig lækre marinerede artiskokker.

_1050163s

Min anden hapseret var guddommelige små toast med trøffel. Indeni var noget trøffelmayo og muligvis lidt ost. Oven på en dejlig skive sort trøffel. Haps haps haps.

_1050167s

_1050170s

Og så var der lige plads til en dessert. Denne dag var der to slags gelato at vælge imellem, foruden bagværk fra Mirabelle (smukke croissanter og wienerbrød). Jeg hoppede på chokoladeisen, som var en let mælkeis med fin chokoladesmag. Helt perfekt. Og så lige en (også perfekt) kaffe til sidst.

Rudo er et dejligt sted i indre by til en pause i shoppingen eller til møder i løbet af dagen. Og fedt, at stedet indbyder til både morgenmad, snacking, drinks, kaffe, frokost og middag. Jeg tænker vi er ude i et mix mellem Bæst og Mirabelle med et drys Manfreds over (næste gang vil jeg også prøve tataren, som flere borde omkring mig fik med trøffel over!).

Der er noget meget sydeuropæisk over den livsnydelse og æstetik, man mødes med på Rudo. Køkkenet er bestemt ikke rent italiensk, men der er italiensk dna til stede i fin sammenblandingen med mere nordiske toner, så sæsonvarer er på kortet, fx i form af Hindsholm gris og grønkål.

No Comments

Post A Comment