Roulade med hindbær og flødeskum

Roulade med hindbær og flødeskum

Sideløbende med Den Store Bagedyst, ser jeg også den engelske version af programmet, som jeg faktisk bedre kan lide. Godt nok er den ene dommer, Paul Hollywood, lidt en fesen træmand hvis stil sidder fast i 00’erne (motherfuckerskæg og fremstrøget stift hår), plus at han overhovedet ikke har humor (hvilket var pinligt tydeligt, da han var med i talkshowet The Graham Norton Show). Men den anden dommer, Mary Berry, er til gengæld et kageikon og englænderne har en fantastisk kagekultur med utroligt meget godt at komme efter.

I ét af programmerne bagte deltagerne roulader og siden har jeg nærmest ikke tænkt på andet. Jeg har aldrig før bagt en roulade, men gid jeg havde, for det er overraskende nemt. Det vigtigste er nok at få pisket nok luft ind i æggene, inden melet vendes i. Det er bare en sukkerbrødsdej – præcis som til lagkagebunde. Jeg ruller den på den korte led, så man får en kort, men tyk roulade. Det giver et flot mønster i rouladen. Et godt trick (som jeg lærte i det britiske tv program) er at forrulle kagen, når den kommer varm ud af ovnen og lade den køle af. For når først kagen er kølet af, kan du ikke rulle den, uden den går i stykker. Forrulningen gør det nemt at rulle den sammen igen, efter den er fyldt.

Roulade med hindbær og flødeskum

4-6 pers.

3 store æg
85 g sukker + 2 spsk
85 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker
1 tsk smør til formen
100 g hindbærsyltetøj
1½ dl piskefløde
½ tsk revet citronskal

  1. Pisk æg og 85 g sukker meget luftigt – det skal være helt lyst og tykt. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i og vend det forsigtigt i dejen uden at slå for meget luft ud.
    Beklæd en bradepande på 25×35 cm med bagepapir og smør med smør. Fordel dejen i formen og glat forsigtigt overfladen. Bages i 10-12 min. ved 180 gr. til dejen giver let igen, når du rører ved en.
  2. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys med 2 spsk sukker. Læg den nybagte, varme kage med oversiden ned mod sukkeret. Pil det “famle” stykke bagepapir forsigtigt af. Rul forsigtigt den varme kage sammen til en roulade (med det nye papir på) på den smalle led, så du får så en god “swirl” i midten. Læg rullen med samlingen ned ad. Nu skal kagen stå og køle af mens den er rullet.
  3. Pisk fløden til skum og vend citronskal i. Rul den afkølede dej forsigtigt ud igen og smør med hindbærsyltetøj. Fordel fløden over, men lad en kant på 6 cm være fri i den ende der er længst fra dig (der hvor den skal samles til sidst). Rul nu forsigtigt rouladen sammen igen og læg den på et kagefad med samlingen nedad. Lad den stå køligt til den skal spises. Den har godt af lige at stå en halv time, før den skæres ud og serveres.

 

6 Comments

Post A Comment

  • Lisa
    Posted at 16:09h, 27 juni Svar

    Kan den mon laves dagen før den skal spises?

    • Mira Arkin
      Posted at 11:41h, 29 juni Svar

      Det kan du godt – den bliver selvfølge lidt blødere.

  • Cecilia Lawson Vinje
    Posted at 12:14h, 19 november Svar

    Hej Mira
    Tak for lækker opskrift! Jeg er også blevet nysgerrig på the Great British Bakeoff, hvorfra ser du det?
    Bh
    Cecilia

    • Mira Arkin
      Posted at 13:07h, 19 november Svar

      Tak Cecilia. Jeg streamer det fra DR via YouSee.

  • alberte
    Posted at 10:30h, 19 november Svar

    ihh hvor lækkert og smukke billeder!! ELSKER den engelske version – såå meget bedre! hvor ser du den? kan nemlig ikke finde den nogen steder 🙁 rigtig go søndag

    • Mira Arkin
      Posted at 13:06h, 19 november Svar

      Tak Alberte. Jeg streamer det fra DR på min YouSee app.