Ron Zacapa julegiveaway: vind en flaske Reserva Limitada

Ron Zacapa julegiveaway: vind en flaske Reserva Limitada

– SPONSORERET INDLÆG –

_1260205sh

I sidste uge var jeg til en sjov romsmagning med Ron Zacapa på en af byens cooleste barer, 1105. Peter og jeg er kommet der siden den åbnede, og det var så hyggeligt at se übercoole barchef Hardeep Rehal i action. Og så fik jeg også lov til at komme bag baren og shake nogle top lækre daiquiris.

Vi smagte den nye Ron Zacapa Reserva Limitada, som du nu har mulighed for at vinde her på bloggen. Wuhuu!
Sammenlignet med den klassiske Zacapa, der smager sødt og rundt og vaniljet, er Limitadaen mere kompleks og urtet i smagen, med smag fra grønne krydderier som fennikel, koriander og estragon. Limitadaen laves én gang årligt i begrænset antal og varierer i stil fra år til år. I år er den et blend af reserva rom i alderen 6-24 år. Den koster kr. 650. Hardeep anbefalede os at lege med at lægge forskellige krydderurter på toppen af vores daiquris og se, hvordan det ændrede smagen af drinken. Det var ret vildt, hvor godt det smagte med f.eks. en stilk estragon på toppen. Du kan se Hardeeps opskrift på daiquiri nedenfor.

Sådan deltager du: [OBS! Konkurrencen er nu afsluttet.]

Skriv til mig i kommentarfeltet nedenfor og fortæl mig om din yndlingdrink. For mig er diverse versioner af sours favoritter – daiquiris, margaritas og den slags. Mums! Jeg trækker en vinder på mandag d. 15. december kl. 10. Vinderen får direkte besked. Du kan kun deltage én gang i konkurrencen og kun hvis du har postadresse i Danmark. Skål!

ron zacapa hardeep rehal 1105 cocktails _1260263s

Hardeep bag baren. Altid snorlige at se på. Både ham og baren!

Mira_ZACAPAvs1105-21 Zacapa-Daiquiris

Her er Hardeep Rehals opskrift på den klassiske daiquiri:
Foto: Magnus Guldbrandsen

Zacapa Daiquiri
5 cl Ron Zacapa Limitada 2014
3 cl frisk limesaft
3 cl sukkersirup (lige dele vand og sukker)

Alle ingredienser kommes i en shaker med masser af is. Ryst grundigt i ca. 15-20 sekunder. Straines over i et afkølet glas med is.

ZacapaRL_001 _1260160s

61 Comments

Post A Comment

 • Anders H
  Posted at 09:55h, 15 december Svar

  Caipirinha hvis den står på drinks. Men en tør whiskey eller rom er nu det bedste.

 • Rune Bach
  Posted at 09:54h, 15 december Svar

  Dark ‘n’ Stormy!

 • Rune
  Posted at 09:38h, 15 december Svar

  Gin Fizz eller Old fashioned

 • Line M
  Posted at 07:03h, 15 december Svar

  Gin/tonic må være favoritten – stadigvæk. Uhmmm….

 • Wendy
  Posted at 20:56h, 14 december Svar

  Dark&Stormy, mums…..

 • Camilla Lilhav
  Posted at 20:21h, 14 december Svar

  Jeg elsker drinks og især cosmopolitan, mojito og gin & tonic!

 • Kristina Friis
  Posted at 17:51h, 14 december Svar

  Mmm daquiries er fantastiske og kan kun udkonkurreres af en frisklavet pina colada!

 • Dea Wille
  Posted at 09:38h, 14 december Svar

  En cosmopolitan eller noget halv sødt tilsvarende tøset. Er ikke så glad for drinks der smager for meget af alkohol.

 • Signe
  Posted at 18:14h, 13 december Svar

  Åh jeg er ikke så rutineret ud i drinksverden, men alt der smager syrligt plejer at fungere. Og så drømmer jeg stadig om en kæmpe frozen magharita, jeg fik serveret på en strandkant i Mecixo. Den er nærmest grund nok til at tage tilbage!

 • Maiken Bundgaard
  Posted at 14:47h, 13 december Svar

  En klassisk gin og tonic er noget, som jeg faktisk er blevet rigtig glad for. Favoritten er Hendricks gin og San Pellegrino tonic og så garneret med en skive agurk – det er klassisk og holder hele vejen!

 • Tommi
  Posted at 07:04h, 13 december Svar

  Yndlingsdrinken afhænger, for mig, meget af omgivelserne, så den er svær, men en cucumber yum yum er altid en sikker vinder.

 • Dan
  Posted at 21:10h, 12 december Svar

  En Hemmingway daiquiri… Rom, lime, grape, maraschino. Serveres iskold.

 • dina
  Posted at 17:01h, 12 december Svar

  Jeg har for nyligt fået øjene op for dark’n’stormy. Vildt lækker drink!

 • Stine Sørensen
  Posted at 16:20h, 12 december Svar

  Gt og mojito går jeg ikke f vejen for. Vi har et veludviklet gin barskab, men ikke rigtig noget god ROM å denne vil jo være på sin plads 🙂

 • Terese
  Posted at 16:19h, 12 december Svar

  En gin/tonic på Hendricks med masser af agurk går man aldrig galt i byen med! Mm..

 • Louise
  Posted at 13:08h, 12 december Svar

  1105 klær’ dig eller også klær’ du 1105, sig til hvis du er gæstebartender en anden gang:-). Jeg elsker også stedet fordi det føles som en minirejse et par timer til en storby som London, Hongkong eller NY. Ville da faktisk ikke være en dårlig ide med et arrangement hvor du stod for barsnacks (som jeg elsker) og 1105 for cocktails?..

  Jeg er også vild med sours og elsker en god daiquri hvor man kan smage rommen. Ikke som de strawberry daiqiris jeg drak på Mexibar da jeg var i starten af 20’erne:-). Elsker også Fiskebarens G&T med havtorn og også en god Classic dry Martini hvor man allerede bliver lidt tipsy efter en enkelt.

 • Liv
  Posted at 13:01h, 12 december Svar

  Jeg siger aldrig nej til en god G&T (især lækkert med agurk og et vrid peber), men er også kæmpe fan af en Dark n’ Stormy – meget passende på en blæsende, regnfuld decemberfredag som denne 🙂

 • Bente
  Posted at 12:27h, 12 december Svar

  Jeg kan godt li’ en Moscow Mule (tror jeg den hedder – jeg er bedre til at drikke drinks end huske navne!) …

 • Tanja Maria Laursen
  Posted at 12:22h, 12 december Svar

  Efter en lang dag på kontoret nyder jeg at få enten en whisky on the rocks eller en en rigtig god rom. På trods af,a t jeg bevæger mig i en mandsdomineret verden bliver mine mandlige kollegaer lidt misundelige, når jeg fortæller at skjorte-strygningen søndag aften får selskab en rom eller whisky 🙂

 • Ann G
  Posted at 10:52h, 12 december Svar

  Er vild med noget så gammeldags som white russian, skarpt forfulgt af mojito. Og til det sidste er Zapaca jo en nødvendighed;-)

 • Charlotte Hove
  Posted at 10:06h, 12 december Svar

  Altid spændende at få serveret nye drinks, men skal jeg selv mixe bliver ofte en dejlig G&T.

 • Luna /Bærmonster
  Posted at 10:01h, 12 december Svar

  Mums, det ser lækkert ud!
  En alltime vinder er en god gin og tonic. Ikke så meget fis, og ikke sukkersødt, som en del drinks kan blive efter min smag.
  Ellers er jeg også stor fan af kombinationen mørk rom og ginger beer. Generelt alt med ingefær og citron. 🙂
  Glædelig jul!
  Bedste hilsner
  Luna

 • Pernille
  Posted at 09:57h, 12 december Svar

  All time favorite må være Gin & Lemon:-)

 • Mette
  Posted at 09:42h, 12 december Svar

  Jeg fik engang en daiquiri med ribs-sirup = Best Drink Ever!

 • Camilla Luplau
  Posted at 09:03h, 12 december Svar

  Min favorit drink er caipirinha :-), som derfor også er den drink jeg oftest selv laver. Er dog stærkt fulgt af en moritjo.

  Glædelig jul

  Vh. Camilla

 • Lars
  Posted at 08:11h, 12 december Svar

  En oldfashioned (eller en pina Colade hvis det er varmt, selvom det ikke er trendy at inderømme)

 • Allan Salmi Sommer
  Posted at 07:55h, 12 december Svar

  Helt klart Horses neck: Gingerale og whiskey med en lang citrusskal i et long drinkglas. Alternativt en stærk vodka martini.

  Rigtig god jul, skål.

 • Martin Villumsen
  Posted at 22:06h, 11 december Svar

  Det lyder som en skøn aften! 🙂

  Nu er det ikke helt let at vælge en yndlingsdrink, men hvis jeg skal vælge én, så må det være en rørt Martini med en god gin.. Det er en cocktail man aldrig går galt i byen med, så længe man sørger for at bruge en ordentlig gin og en ordentlig vermouth 🙂

 • Yvonne i
  Posted at 21:20h, 11 december Svar

  Er ikke til alt for meget blandet sammen.
  ROM i cola
  Irish coffee
  Kh. Yvonne i

 • Katrine
  Posted at 21:04h, 11 december Svar

  en god G&T med min svigerfars hjemmelavede slåen-gin – uhm!!!!!

 • Wim
  Posted at 20:31h, 11 december Svar

  Uh, en frisk, ikke for sød mojito med mynte fra haven. Det duer selvfølgelig kun om sommeren 😉

 • Marianne
  Posted at 20:16h, 11 december Svar

  En Hurricane er uden tvivl min yndlings drink. Eksotisk og frisk.

 • TineLee
  Posted at 20:13h, 11 december Svar

  Jeg er vild med drinks med passionsfrugt. Næsten lige meget hvad, så kan det ikke gå galt, hvis der kommer passionsfrugtsmag i min drink 🙂

 • Gitte Krüll
  Posted at 19:56h, 11 december Svar

  Min yndlingsdrink er en margarita – er helt vildt med det syrlige, friske, salte (fra den berømte saltkant på glasset) og den karakteristiske smag fra tequila (som uden at skulle gå i detaljer kan give de fleste dårlige mavefornemmelser og ubehagelige minder) 🙂 Margarita er en drink jeg kan sidde længe over og nyde modsat drinks som mojito, cosmopolitan og andre labre sager, som bare smager alt for godt til jeg kan sidde med dem mere end 5 minutter. Ja, margarita er bare helt sin egen, og jeg er i hvert fald vild med den!

 • Morten
  Posted at 19:17h, 11 december Svar

  Jeg er nok oftest på dem man kan drikke af frem for at nippe:) En Dark ‘n Stormy på hjemmelavet ginger ale er et hit!

 • Freja Hansen
  Posted at 18:24h, 11 december Svar

  Er vild med klassisk gin og tonic! Det bliver man aldrig træt af. 🙂

 • Anne-Marie
  Posted at 18:02h, 11 december Svar

  Caprihina

 • Rikke
  Posted at 17:54h, 11 december Svar

  Min yndlingsdrink, hvis det da kan kaldes en drink, er hjemmelavet hyldeblomstsaft med hvidvin og danskvand. G&T kan bestemt også bruges

 • Pernille Juul
  Posted at 17:52h, 11 december Svar

  Daquiri med stikkelsbær smager top dejligt. Glædelig jul. Kh pernill

 • Michael Teller Aas
  Posted at 17:32h, 11 december Svar

  Det er helt klart mojito! Mvh Michael

 • Sidse
  Posted at 16:59h, 11 december Svar

  Daiquri med rabarber…mmm…

 • Jesper Jarlskov
  Posted at 16:51h, 11 december Svar

  Jeg er ikke verdensmester i drinks, så hvis den står på drinks lader jeg normalt bartender anbefale noget, det giver også mulighed for at prøve noget nyt.
  Samtidig synes jeg dog også ofte at det er lidt synd at ændre på noget der allerede er virkelig godt, såsom en lækker rom eller cognac, kan det gå som en drink? 🙂

 • Karoline
  Posted at 16:21h, 11 december Svar

  For ikke så længe siden var jeg ude at spise middag med min gode veninde og vi faldt begge over espresso martinien på drinkskortet efterfølgende. Den er nu min yndlingsdrink 🙂

 • Charlotte
  Posted at 15:50h, 11 december Svar

  Mojito

 • Cathrine
  Posted at 15:34h, 11 december Svar

  Hmmm den bedste drink må være den, der kombinerer det friske og lidt søde, og som er tilpas stærk uden at være sprittet. Har en gang fået en kombi med rom og passionsfrugt på en libanesisk restaurant i NYC, der ramte den helt rent 🙂

  Glædelig jul lige om lidt!

  Cathrine

 • Mette
  Posted at 15:33h, 11 december Svar

  B-E-D-S-T-E konkurrence!! Min kæreste har introduceret mig for rom for ganske nyligt. Jeg har altid forkastet det og vrænget på næsen og drømt om cognac og de lidt mere damede whiskeys, fordi rom er hviiiiinende sødt. Det har jeg så nu lært, at de ikke er. I hvert fald ikke de rigtig gode af dem, så en bedre udgave af Ron Zacapaen ville være lækkert for en som mig, der forkaster vanilje.

  Og så til yndlingsdrinken. Ligesom dig er jeg mest til det sure, men også lidt spage, ferske og rene. Som eksempelvis en variant af cucumber gin med en hendricks, masser af agurk, en anelse citron, og halvt danskvand, halvt tonic.

 • Emilie
  Posted at 15:32h, 11 december Svar

  Min yndlingsdrink er mojito i alle afskygninger. Jeg skal altid smage en masse forskellige slags, når jeg er på ferie, og har dermed fundet ud af, at en gingermojito ikke er helt skidt.
  God jul. 🙂

 • Bo
  Posted at 15:22h, 11 december Svar

  Det er et meget tæt kapløb mellem Cucumber Collins, den perfekte sommer cocktail, og Espresso Martini, den perfekte afslutning på et godt måltid.

 • Ditte
  Posted at 15:18h, 11 december Svar

  Først ville jeg have sagt en mojito, men så kom jeg i tanke om de sygt gode daiquiries, jeg drak sidste sommer på Cuba. Dét er min yndlingsdrink!

 • Lotte
  Posted at 15:08h, 11 december Svar

  Yndlings drink sir du…?
  Hvordan kan man dog vælge én blandt mange favoritter og tænk hvis nu ens svar så er bindende;-)
  Men når alt kommer til alt, er jeg faktisk (trods årstid) virkelig vild med en Moijito gerne med lime som lige er blevet grillet lidt.
  Min Ron Zacapa drikker jeg ren og ufortyndet, gerne i et lækket glas:-)

 • Julie L
  Posted at 15:02h, 11 december Svar

  Jeg har egentlig ikke nogen favorit og lader altid bartenderen bestemme hvad jeg skal drikke. På den måde får man altid nye smagsoplevelser. Til gengæld har jeg en mand der elsker elsker elsker rom og selvfølgelig drikker det straight up. I julegave har jeg købt en røremaskine til ham, som vidst nok stod på min ønskeseddel, så sådan en flaske ville sikkert redde hans juleaften! I hvert fald på gavesiden..

 • Helle jacobsen
  Posted at 15:02h, 11 december Svar

  Den bedste, den man altid kan ty til er gin og tonic. Det lyder måske kedeligt, men den er klassisk, simpelt og go. Fokus på få men gode ingredienser er nøglen for mig.

 • Dorthe L.
  Posted at 14:54h, 11 december Svar

  Uha, det er ikke så tit at jeg får drinks, men jeg er glad for Gin + Lime og Tequila Sunrise (når jeg er sydpå).
  Kvalitets spiritus vil jeg nu helst nyde uden at tilsætte noget.
  En rigtig god rom skal bare nydes ren 🙂

 • Anna Alberg
  Posted at 14:51h, 11 december Svar

  Mine favorit drinks er ALT med ingefær. Det er bare godt. Fugu laver en drink der indeholder passionsfrugt, ingefær, sirup og citron. Det er aller bedst hvis der er så meget ingefær at det svir lidt når man drikker det. MUMS!

 • Mia S.
  Posted at 14:38h, 11 december Svar

  På trods af den høje mormor-faktor er min totale yndlingsdrink den gode gamle Gin & Tonic. Den skal helst smage rigtig godt af gran og ikke være for bitter. I den seneste tid har jeg forsøgt mig med at tilføje friskpresset agurkejuice og lidt limesaft, som giver flot farve og god frisk smag 🙂 Min kæreste derimod har altid været rom-elsker, så det ville jo være helt perfekt, hvis jeg kunne overraske ham med en Limited udgave af Zacapaen, som er hans favorit 🙂

  Glædeæig jul, og tak for en altid inspirerende blog!

 • Malou Klidmoster
  Posted at 14:36h, 11 december Svar

  Uha, det er svært at vælge en favorit – men for tiden har jeg kastet min kærlighed på ‘Dark and stormy’ lavet af Martin Fisher fra Pustrvig (tidligere Sidebar). Rom, Ginger Beer og masser af lækre sager.

  Fantastisk billede af dig øverst 🙂

 • Louise L
  Posted at 14:27h, 11 december Svar

  Lige for tiden er jeg meget glad for en chocolate-old fashion, som er en klassisk old fashion lavet med en god chokolade-likør. Mums! Den er simpelthen så lækker med god smag af alkohol med et twist af chokolade uden at blive for sød 😀

 • Trine Klausen
  Posted at 14:26h, 11 december Svar

  Min yndlingsdrink passer godt til årstiden og vejret netop i dag. Dark’n Stormy ….mmmmhhh
  Foran pejsen med en god bog eller godt selskab:-)

 • Susanne Sørensen
  Posted at 14:26h, 11 december Svar

  Min yndlingsdrink er Negroni Sour… og så glædelig jul til dig og dine… 😉 Mvh. Susanne

 • Chris Tonnesen
  Posted at 14:18h, 11 december Svar

  Mira mira mira – min yndlingsdrik er kvalitets spiritus helt straight, det giver vel sig selv?!
  Hvis ikke jeg må få den helt stiv, så er min favorit drink Snowden, den jeg fik på Mary Celeste i Paris og bested bl.a. af Laphroigh og jordbær og hvid balsamico. Sur, stærk, sød, røget og lækker!
  Møs!

 • Maj Nielsen
  Posted at 14:15h, 11 december Svar

  Dark ‘n`Stormy er klart min favorit drink:)!

  Elsker det syrlige fra limen blandet med god gingerbeer og en fantastisk mørk rom:)

  Hilsen Maj