Romantisk slotsophold på Kokkedal Slot
Jeg kan ikke kraftigt nok understrege, hvor vigtigt det er, at lave dejlige ting sammen som par – især når man har fået børn. Det er så god en ting, at holde romantikken i live, og det hjælper hvis man putter en babysitter, en god middag og et slot ind i ligningen.
Peter og jeg fik ladet batterierne helt op på et slotsophold på Kokkedal Slot nord for København. Mens mine forældre holdt styr på vores 2½-årige bullerbasse, tog vi det lækre tøj på og drak og spiste i de smukke omgivelser på slottet. Og sov. Helt til kl. 8.30, hvilket er helt crazy for os! [Ryster på hovedet over de gamle dage, hvor vi aldrig nåede at høre Mads og Monopolet om lørdagen, fordi vi først kom op 11.30, tsk!]
Vi lagde ud med to runder cocktails i slottets fine bibliotek/bar, hvor en dygtig bartender lavede drinks til os efter hvad vi sagde vi godt kunne lide. Jeg startede med en Tommy’s margarita og fik bagefter en daquiri med en lækker rhum agricole bagefter. Ret god bund til en middag at starte med to stive cocktails. Vildt hyggeligt.
Nede i slotskælderen ligger restauranten af samme navn. Vores slotsophold indeholdt en 4-retters menu fastsat af køkkenet. Vi fik dog øje på tournedos Rossini på a la carte kortet, og det kunne vi ikke stå for, så vi betalte bare det ekstra, den fancyret nu kostede.
Først et glas husets champagne, der var en super lækker standard Ruinart.
Første ret var svær at fotografere, så den undlader jeg lige at vise jer. Det var glasbowle a la sådan en man har en guldfisk i med bløde miniblæksprutter i bunden og en luftigt mousse af knoldselleri over og så godt med revet sort trøffel henover. Super lækkert og blidt, men lidt svært at spise i den dybe bowle. Til den ret fik vi en dejlig italiensk chardonnay.
Næste ret var meget funky. En kold terrin af røget ål lagt i lag med sød hvidkål. Dutter af æggecreme og helt sprød savoykål, som var dehydreret og bagt og drysset med eddikepulver. Virkelig en fræk ret med spræl i, som jeg var meget vild med. Og også rigtig svær at sætte vin til. Sommelieren valgte en hvid rioja, der havde lidt sherrynoter. Det var godt nok tænkt, men jeg synes alligevel vinen havde svært ved at følge med den salte, røgede og fede ret med syrligheden fra eddikepulveret på kålen.
Aftenens piece de la resistance: klassisk tournedos Rossini.En tyk, perfekt rød stegt oksemørbradbøf med ligeledes tyk skive perfekt stegt foie gras over. Tynde skiver trøffel og en koncentreret Madeirasauce over. Det hele lå på en sprød, smørstegt crouton af brioche. Oh. My. God!!! Så ufattelligt tasty, sexet, pornomad. Hver mundfuld var himmelsk. Hvis jeg boede i Nordsjælland, ville jeg jævnligt besøge Slotskælderen for at spise denne ret, som godt nok koster kr. 375. Der bliver jeg bare ret på-beløbet agtig,for det her spillede helt vildt. Mums-o-rama!
Selvfølgelig skulle der Bourgogne i glasset til. Vi drak en dejlig Pommard, og der var refill på glassene i vinmenuen, så ingen smalle steder. Skønt.
Udover at denne ret er den ultimative luksus, så var det i det hele taget en meget luksuriøs oplevelse at spise i Slotskælderen. Bordene er langt fra hinanden, så man kan være meget privat. Og så er det hyggeligt at sidde under de gamle hvælvede lofter og blive passet godt på at personalet. God gammeldags luksus. Men det var slet ikke Fritz og Poul agtigt. Tvært i mod. Mange af gæsterne var unge, søde par (altså yngre og måske endda sødere end os), og det er da fedt, at de unge mennesker tager på romantiske slotsophold med hinanden!
Til dessert gik Peter super klassisk og valgte den fine lille tarte tatin, som kom dejligt lun og med en kugle vaniljeis til. Lige i øjet.
Jeg fik bavaroise med sveskeis,flødeskum og tynde skiver blomme. Rigtig dejlig dessert (jeg ELSKER sveskeis!), men desværre smagte blommerne, som om de var skåret på et skærebræt, der tidligere havde været brugt til løg, så de havde en lille snert af løgsmag. Ikke så kraftig, men en emsig type som jeg lagde mærke til det. Synd for den ellers fine dessert.
Nu var det egentlig en del af slotsopholdsprogrammet, at vi kunne sidde og nyde kaffe og petits fours efter middagen, men vi var så mætte (og fulde), at vi ikke orkede det og i stedet gik i seng på vores fine værelse og sov utroligt godt. Der er jo helt stille der ude på landet.
Badeværelset var også super fint og med Aqua di Parma produkter, som er så fine, og som Cary Grant faktisk også brugte i sin tid (duften er unisex). Tænk at dufte som Cary Grant! Det gjorde mit hår næste morgen.
Næste morgen spiste vi en storartet morgenmad i Slotskælderen, hvor der udover en buffet med friskbagte brød, kager og kiks, pålæg, oste, syltetøj, karamelcreme, friskpressede juicer og meget andet også var et a la carte kort med æggeretter, som hørte til morgenbuffeten. Jeg fik pocherede æg med hollandaise og Peter fik det samme – bare med et skud bacon. Så dejligt.
Og som om det ikke skulle være nok, så kom den søde konditor Torben med en pakke af hans hjemmelavede fyldte chokolader som en lille afskedsgave. De blev voldædt af mig og mine forældre (og Otto), da vi kom hjem.
No Comments