Rom-rosin blondies fra himlen
I bliver simpelthen nødt til at få min opskrift på de her voldsomt lækre blondies – altså som brownies, bare med hvid chokolade, dermed blondies.
De er så tætte og saftige og når man så bider i en af de store lyse sultanas, så kommer der et fantastisk boost af mørk rom. Utroligt lækker kage, som er fin for sig selv, men som også gør sig godt med en kugle is til. Prøv, som jeg gør, at riste macadamianødderne inden brug. Alle nødder smager bedre, når de er ristet.
Rigtig god pinse til alle!
Rom-rosin blondies med ristede macadamianødder
16 stk
75 g store sultanas
0,5 dl mørk rom + ekstra til dryp
80 g macadamianødder
75 g smør
200 + 100 g hvid chokolade
3 æg
125 g rørsukker
175 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
Læg sultanas i blød med 0,5 dl rom og lad det trække i mindst 1 time.
Varm ovnen op til 190 gr (185 gr varmluft). Kom macadamianødderne i et ovnfast fad og rist dem i ca 5 min til de er gyldne. Tag nødderne ud og sænk ovnens temperatur til 175 gr (170 gr varmluft).
Smelt over vandbad smør med 200 g hvid chokolade. Pisk æg og sukker let sammen og bland i det let afkølede smeltede chokolade. Vend mel, vaniljesukker, rosiner og evt overskydende rom i dejen sammen med 100 g grofthakket hvid chokolade og macadamianødderne.
Kom dejen i firkantet form på ca 23×23 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca 30 min. Lad den køle af inden den skæres i firkanter.
Kreateten
Posted at 20:42h, 29 majUh hvor lyder det lækkert!
Skal holde teselskab på lørdag for min gamle studiegruppe – det her lyder som den helt rigtige opskrift til den anledning!
Mette
Posted at 14:43h, 19 majWOW – de ser da helt fantastiske ud!
Måske ikke just en forårskage, men vidunderlig kombination.
Den får straks et bogmærke!!