Røget laks med stenbiderrogn, lynsyltede agurker og rygeostecreme

Røget laks med stenbiderrogn, lynsyltede agurker og rygeostecreme

Vi have frokostgæster i weekenden, hvor jeg udover hjemmepanerede rødspættefileter serverede denne lækre laks med stenbiderrogn og rygeostecreme. Den var så dejlig til frokost og vil også være perfekt som del af en påskefrokost eller som forret. Meget forårsagtigt og ikke mindst super nemt.

Jeg pyntede fadet med fine skud fra min bronzefennikel i haven og purløg (også fra haven – jubiii!). Virkelig nem og lækker forårsmad.

Røget laks med stenbiderrogn, lynsyltet agurk og rygeostecreme

Til 4-6 pers.

½ agurk
2 spsk hvidvins- eller sherryeddike
½ tsk sukker
½ tsk flagesalt
50 g rygeost
100 g creme fraiche (jeg brugte 38%)
salt og sort peber
200 g røget laks i skiver
150 g stenbiderrogn, saltet
1 håndfuld dild eller bronzefennikel
3 spsk klippet purløg

  1. Skræl agurken. Flæk den og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i skiver og kom dem i en skål sammen med eddike, sukker og salt. Lad dem stå, mens du laver resten
  2. Rør rygeost sammen med creme fraiche og smag til med salt og peber. Det skal røres godt sammen, da rygeosten har det med at klumpe lidt.
  3. Anret laksen på et fad og brug en teske til at sætte toppe af rygeostecremen rundt omkring. Fordel stenbiderrognen i toppe ind i mellem. Hæld marinaden fra agurkerne og kom dem på toppen sammen med dild/bronzefennikel og purløg. GIv evt. lige et par kværn med sort peber over. Server med rugbrød eller ristet hvedebrød.

 

2 Comments

Post A Comment

  • Nada
    Posted at 10:14h, 10 april Svar

    Det fad er indbegrebet af påske og forår for mig …. MUMS.

    • Mira Arkin
      Posted at 14:02h, 11 april Svar

      Tusind tak, Nada 🙂