Rødkålsalat med æble, tyttebær, rosenkål og ahornsirup

Rødkålsalat med æble, tyttebær, rosenkål og ahornsirup

Til en hyggelig søndagsfrokost serverede jeg en saftig flæskesteg sammen med denne smukke rødkålsalat med tyttebær, æble og ahornsirup. Og godt rugbrød til. Mega lækkert. Den er også lige til at proppe ind i en flæskestegssandwich (eller alle mulige andre sandwich eller som tilbehør til nærmest alt).  Det var den dag, vi fik roulade til dessert. Jeg var åbenbart i old school humør! Jeg er virkelig glad for søndagsfrokoster – så får man set vennerne, det er stille og roligt og man kan gå en tur bagefter og få snakket.
Du kan se her hvordan jeg steger flæskesteg med sprød svær.

Rødkålsalat med æble, tyttebær, rosenkål og ahornsirup

4 pers.

400 g rødkål
150 g rosenkål
2 æbler
50 g tyttebær (jeg brugte frosne)
2 spsk ahornsirup (kan erstattes med flydende honning eller lys alm. sirup)
3 spsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
salt og sort peber

Snit rødkål og rosenkål meget tyndt. Jeg bruger et mandolinjern. Skær æbler i tynde både – behold skrællen på. Bland det hele med tyttebær, ahornsirup, olivenolie, eddike, salt og peber. Lad gerne salaten stå 10 min. og trække, før den serveres.

No Comments

Post A Comment