Rødkål med kirsebærvin

Rødkål med kirsebærvin

Nu får I en nem og super lækker opskrift på rødkål – lige til at sætte på bordet til julemiddagen.

Jeg elsker de gode danske  kirsebærvine. De har så meget saft og kraft og ikke mindst syre, som jeg bruger i denne opskrift på hjemmelavet rødkål, hvor kirsebærvinen er med til at give rødkålen ekstra krydret dybde. Og så er det så nemt at lave!

Hvis du vil skrue ned for julen (rødkål smager jo også godt udenom julen), kan du overveje at droppe kanelen og stjerneanis.

Rødkål med kirsebærvin

Til 4 pers.

750 g rødkål
1 løg
1 + 1 spsk smør (eller andefedt)
salt og sort peber
3 dl kirsebærvin (jeg brugte en af de gode fra Frederiksdal)
2 spsk sukker
2 kanelstænger
1 stjerneanis
2-3 spsk hvidvinseddike

  1. Snit rødkålen fint – jeg gør det i hånden, da jeg ikke vil have det superfint, men ellers kan du gøre det med mandolin eller foodprocessor. Skær løg i tynde strimler. Smelt 1 spsk smør eller andefedt i en rummelig gryde og steg løg og kål sammen i 5-7 min, mens du vender rundt i det.
  2. Krydr med salt og peber og hæld kirsebærvin i sammen med sukker, kanel og stjerneanis. Lad kålen simre under låg i 20 min. Smag så på kålen – jeg kom cirka 2 spsk eddike i for at justere syrligheden. Kom til sidst det sidste smør eller andefedt i. Rødkålen kan sagtens laves et par dage i forvejen og opbevares på køl. Sørg for at koge den godt igennem inden servering.
No Comments

Post A Comment