Rødder med persillepesto og yoghurt

Rødder med persillepesto og yoghurt

FEAST-01-Web-Select-0569s

Foto: Francois Botha

Der er stadig lidt rodfrugt over tilværelsen. Foråret er ikke på fuld skrue endnu. Marts er altid en snyder, for her sidder vi og gisper efter ramsløg og rabarber, men i virkeligheden sner det (for helvede altså!) ude og der er ikke meget forår over livet i dag. Faktisk blev jeg nødt til at købe Sarah Bernhard kager fra Cake My Day på Gl. Kongevej i dag. Ellers var det ikke til at holde kulden ud.

Faktisk er det en helt vildt dejlig lørdag. Lige nu sidder jeg (med Sarah Bernhard i maven) i sofaen med et tæppe over mig. Peter leger med sin computer og Otto ser Ramasjang. Vi har været i parken, på legepladsen, på shopping og spist en sandwich i isnende kulde og blæsevejr i en anden park. Og i aften skal jeg på Gorilla med en veninde. Ikke dårligt. Håber ikke det bliver ved med at blæse, for jeg glæder mig til at stå og smugryge som en 24-årig nede i Kødbyen senere…

Men tilbage til rodfrugterne. Til min første Feast middag (billetterne til Feast #2 kommer snart til salg…) serverede jeg disse lækre rødder som tilbehør til svinefileten. Det var et stort hit. Også da min Feastmakker Allan et par uger efter lavede samme menu til sin fødselsdag. Det er altid godt med noget “salle” (nordjysk for snask/sovs/dyppelse) til hvad som helst, og her er der salle i form af både pesto og yoghurt.

Rødder med persillepesto og yoghurt
4-6 personer

750 g persillerødder eller pastinak
2 spsk olivenolie
salt og sort peber
1 lille bdt. bredbladet persille
1 fed hvidløg
50 g hasselnødder
6 spsk olivenolie
citronsaft
vand
1½ dl yoghurt naturel

1. Skrub rødderne og flæk dem i kvarte. Vend dem med 2 spsk olivenolie og krydr med salt og peber. Læg dem i ét lag i en bradepande og bag dem i ovnen ved 200 gr. i 30-40 min. eller til rødderne bliver gyldne i kanterne. Tag rødderne ud og anret dem på et fad.

2. Vask og tør persillen grundigt. Kom det i en blender sammen med hvidløg, hasselnødder og olivenolie og kør det sammen i blenderen til det en grov pesto. Tilsæt lidt vand, hvis det ikke vil køre rundt. Smag til med citronsaft, salt og peber.

3. Dryp yoghurten over rødderne og kom derefter pestoen over.

Tak til Pillivuyt for lån af service

No Comments

Post A Comment