Rødbedesalat med feta, ramsløg, citron og dild

Rødbedesalat med feta, ramsløg, citron og dild

Jeg lavede denne smukke salat af bolchebeder fra den grøntsagskasse, jeg hentede på The Standard fra Epicurean, som jeg faktisk stadig har lækkerier tilbage i (men kun en fennikel og et halvt spidskål – resten er spist).

Der var Grækenland i mine tanker, da jeg vendte bederne med citron og dryssede med smuldret, salt feta og masser af dild. Den fade bedesmag har det så godt med syre og salt og jeg har lavet varianter af denne kombination i mange år – bl.a. også med bagte rødbeder.

Bolchebederne her skrællede jeg bare og skar så tyndt som muligt på en mandolin. De er så smukke i farverne, så jeg kan bedst lide at bruge dem råt. I grøntkassen var der også et bundt ramsløg, så det sneg jeg også lige en lille håndfuld af i. Vi har masser af ramsløg i skoven mellem os og Søllerød, så jeg er ofte ude og plukke mig en håndfuld.

Du kan spise salaten som den er, eller servere den som tilbehør til fx. stegt eller grillet gris, lam, kylling eller fisk.

Rødbedesalat med feta, ramsløg, citron og dild

Antal: 3-4 pers.

2-3 beder (almindelige, bolche- eller gule)
saft af ½ citron
2-3 spsk olivenolie
1 lille håndfuld ramsløg (eller purløg)
salt og sort peber
150 g feta (rigtig feta lavet af fåremælk)
1 stor håndfuld dild

  1. Skræl bederne og skær dem i meget tynde skiver på et mandolinjern. Kom dem i en skål og vend dem med citronsaft, olivenolie, finthakket ramsløg og salt og peber.
  2. Læg bederne ud i et tyndt lag på et fad. Smuld fetaen udover og kom masser af grofthakket dild over.
No Comments

Post A Comment