Rødkålsalat med granatæble og hasselnødder
Her er en dejlig vintersalat, som med sine smukke dybrøde farver varmer sjælen og i øvrigt er helt vildt sund! Den smager dejligt for sig selv og fungerer også rigtig godt som tilbehør til f.eks. and, gås og andet kød og fisk.
Denne opskrift rækker som tilbehør til 6 personer og som ret i sig selv til 4.
Rødkålsalat med granatæble, æbler og hasselnødder
½ fintsnittet rødkål
1 granatæble
2 spsk. akaciehonning
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico eddike
2 æbler
1 god håndfuld hasselnødder
Salt og peber
Hæld den snittede kål i en stor skål. Halvér granatæblen på tværs og bank de smukke kerner ud med bagsiden af en træske. Pas på, det sprøjter en del.
Hæld honning, olie og balsamico ved, krydr. med salt og peber og bland. Lige inden servering fjernes kernehuset fra æblerne og de snittes i tynde skiver – behold skrællen på. Drys hasselnødder udover.
Liv Stubstad
Posted at 13:54h, 24 novemberlekker mat og nydelige bilder! Liv i nord:)
Jesper Bjerggren
Posted at 23:00h, 11 januarHej Mira
Tak for inspirationen. Jeg videreudviklede en smule her http://mad.bjerggrenjuel.dk/#post44
Håber alt er vel
BH
Jesper