Rodfrugtsalat med rødkål og stegt rødtunge

Rodfrugtsalat med rødkål og stegt rødtunge

– SPONSORERET INDLÆG –

rodfrugtsalat rødtunge

Så har jeg igen været i gang med at lege med Irma-varer. Fra Irmas onlinebutik, Irmatorvet, fik jeg tilsendt nogle rodfrugter og frostvarer og det kom der denne dejlige salat ud. Vi spiste den til frokost, men den er fin også til aftensmad. Og utroligt sund! Det var dejligt med alle farverne fra rødkål, rødbede og gulerødder og så er der masser af gang i den på konsistensfronten med både blød og sprødt. 

Jeg brugte både friske grøntsager og nogle frosne økogrøntsager, som Irma laver. Her var det klargjorte, skrællede jordskokker og rødbeder, som man bare kan hælde direkte ud i et fad og komme i ovnen. Jeg lagde grøntsagerne hver for sig i fadet, så rødbederne ikke farvede de andre ting røde.

Jeg var overrasket over den fine kvalitet af fisken. Normalt ville jeg være nervøs over at panere fisk, der har været frossen. Jeg ville være bange for, at der kom en masse væske ud under stegning. Men fisken her var af topkvalitet. Virkelig fine fileter og efter en langsom optøning i køleskabet, blev de duppet tørre og var fuldstændig som frisk fisk. Og man kan naturligvis også bruge frisk fisk i denne opskrift 🙂

 

Rodfrugtsalat med rødkål og stegt rødtunge
4 personer

250 g gulerødder
200 g frosne rødbeder, Irma Økologisk Balance
200 g frosne jordskokker, Irma Økologisk Balance
olivenolie
1/4-½ rødkål, afhængig af størrelse (jeg brugte økologisk, som er lidt små)
saft og revet skal af ½ citron
salt og sort peber

250 g frosne danske rødtungefileter, Irma, optøet natten over i køleskabet.
1 dl spelt fuldkornsmel, Irma Livø Økologisk Balance
salt
smør til stegning

1. Tænd ovnen på 200 gr. varmluft (220 gr. alm). Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette bidder. Kom dem i et ovnfast fad sammen med rødbeder og jordskokker. Dryp med 1-2 spsk olivenolie og drys med lidt salt. Bag rodfrugterne i 30-35 min.

2. Snit rødkålen meget fint – jeg bruger et mandolinjern. Kom det i en skål og vend med saft og skal af citron, et par skefulde olivenolie og lidt salt og peber. Vend de bagte rodfrugter i salaten, når de kommer ud af ovnen.

3. Hæld fuldkornsmel i en dyb tallerken. Dup fiskefileterne tørre med køkkenrulle, fold dem én gang og vend dem i melet. Krydr med lidt salt. Varm en pande op med smør og steg fisken ved høj varme ca. 3 min. pr. side til den er gylden og sprød. Server fisken oven på salaten.

2 Comments

Post A Comment

  • Sofie
    Posted at 21:31h, 07 marts Svar

    Hej Mira

    Sikke dog nogle dejlige farver – det ser så lækkert ud!

    Hvor er det smart med frosne rodfrugter. Det vil jeg prøve næste gang, jeg skal bruge rødbeder – så slipper man for røde hænder.

    Bedste hilsner
    Sofie

  • Alva
    Posted at 16:34h, 06 marts Svar

    Det lyder super godt!
    Det vil jeg lave inden ugen er udløbet 🙂