Rodfrugt rösti – grøn aftensmad eller en nem hapser

Rodfrugt rösti – grøn aftensmad eller en nem hapser

Nogle gange springer vi kødet over til aftensmaden. Her er kartoflen en god ven (sammen med dens andre rodfrugtvenner). Fx. lavede jeg en aften disse lækre sprøde og juicy rodfrugtrösti, som vi bare spiste med en salat og en creme fraichedressing til. Super enkelt og yderst tilfredsstillende. Man kunne selvfølgelig også vælge at lave dem som tilbehør til noget andet, eller bruge dem som bund under en god klat creme fraiche og en ordentlig dynge stenbiderrogn (eller røget laks, hvis det ikke lige var stenbidersæson).

Rodfrugtrösti

Til 4 personer (du kan halvere portionen hvis det er til hapsere med stenbiderrogn)

600 g kartofler
250 g gulerødder
250 g knoldselleri
1 løg
2 æg
100 g hvedemel
salt og sort peber
olie til stegning (jeg brugte kokosolie uden smag)

  1. Skræl rodfrugterne og riv dem. Jeg gør det med det fine jern i foodprocessoren, så det tager ingen tid. Riv også løget og bland det hele sammen med æg og mel. Krydr med godt med salt og peber. Jeg gider ikke stå og salte og klemme vand ud af kartoflerne. Der samler sig lidt væske i bunden af skålen og det lader jeg så bare ligge.
  2. Smelt en god klat olie i en pande og brug en spiseske til at sætte toppe af blaningen på panden. Tryk dem lidt flade med bagsiden af skeen. Steg ved middel varme i 5 min pr side. Hold röstierne varme i ovnen ved 120 gr. til de alle er stegt.

Jeg lavede en slags græsk salat som tilbehør og rørte creme fraiche sammen med diverse hakkede krydderurter, som jeg havde i forvejen, fx. dild, basilikum og purløg.

 

No Comments

Post A Comment