Rødebedesalat med feta
Af og til kan det godt være svært at finde på, hvad man skal gøre med en rødbede. Men det er en dejlig rodfrugt, som kan bruges i mange sammenhænge.
Rødbeder er søde, og jeg kan godt lide at kombinere den smag med noget syrligt og salt, som i denne dejlige salat med salt feta og sød-syrlig balsamico-glace.
Rødebedesalat
2-3 store rødbeder
75-100 g. rigtig feta (af fåre og/eller gedemælk)
2 spsk. balsamico-glace (balsamico indkogt med sukker/honning – kan købes i de fleste supermarkeder)
2-3 spsk. olivenolie
1 lille håndfuld friske oreganoblade
Sort peber
Vask rødbederne. Kog dem i godt saltet vand i omtrent 30 minutter til de er møre men faste. Lad dem køle af og smut så skindet af med fingrene under rindende vand. Dup rødbederne tørre. Skær dem i tynde skiver – her kan det være en fordel at bruge et mandolinjern. Fordel skiverne på et stort fad. Dryp balsamico-glacen og olien udover. Smuldr fetaen udover rødbederne. Kværn sort peber over og drys til sidst oreganobladene over.
Fetaen er så salt, at jeg ikke synes det er nødvendigt at salte retten, udover saltet i kogevandet.
Nadia
Posted at 17:18h, 28 septemberDen salat ser så lækker ud, at min mund løber i vand. Det er lidt af en bedrift, da jeg normalt undgår rødbeder.