Ristede salt og peber nødder – perfekt til en apèro

Ristede salt og peber nødder – perfekt til en apèro

Jeg ristede de her lækre salt og peber nødder i weekenden – de blev inhaleret til en flaske god champagne (som også blev inhaleret). Behøver jeg at sige, at det selvfølgelig foregik på vores terrasse, hvor jeg stort set altid befinder mig for tiden? Hvor jeg dog elsker at være flyttet i hus!

Ristede salt og peber nødder

200 g nødder, fx mandler og pecannødder
2 dl vand
2 spsk groft havsalt
ca. ½ tsk friskkværnet sort peber
1 spsk balsamico eddike
2 tsk olivenolie

Kog vand og salt op, så saltet bliver opløst. Kom nødderne i og sluk for varmen. Lad nødderne trække i saltvandet i 20-30 min. Tag dem op af vandet og vend dem med peber, balsamico og olie. Bred dem ud i en bradepande med bagepapir i og rist dem sprøde i ovnen i ca. 10 min. ved 190 gr. Hvis du som jeg bruger en blanding, så vær opmærksom på, at mandler og hasselnødder skal have lidt mere tid, end pecan- og valnødder, som brænder hurtigere på. Så lav dem evt. hver for sig.

No Comments

Post A Comment