Ristede gulerødder med feta, yoghurt og mynte

Ristede gulerødder med feta, yoghurt og mynte

– SPONSORERET INDLÆG –
_1290861s

Det er en skæbnedag for Grækenland i dag. Jeg følger med spænding valget i det problemfyldte land – jeg håber, det ender godt for grækerne, og at de tager sig lidt sammen og får bedre styr på deres land.

Jeg sender god karma mod grækerne og takker for en af de dejlige produkter, der kommer fra landet – nemlig fetaosten. Meget passende har jeg op til min sommerferie fået en stor dynge rigtig god feta at lege med af mærket Minerva. Det er ægte græsk feta med den eftertragtede BOB mærkning, der gælder for visse produkter der stammer fra og er fremstillet og forarbejdet i et bestemt område (beskyttet oprindelsesbetegnelse – svarer til DOP i Italien). I dette tilfælde særlige dele af Grækenland.

Minervas feta er lavet som den skal udelukkende med brug af fåre- og gedemælk. Den har en lækker sødlig, fed mælkesmag med et godt spark syrlighed og en god konsistens, som både er cremet og smuldret på én gang.

Du kan forresten også deltage i Minervas konkurrence om en rejse for to med Apollo Rejser for kr. 10.000. Følg linket her for at være med (det tager lige lidt tid for siden at loade, så vær tålmodig).

Jeg elsker at bruge den salte, syrlige feta sammen med lidt sødere ting – her er det fx nye gulerødder, der får en tur i ovnen (du kan også grille dem) og bliver dresset med feta, yoghurt og mynte. En fantastisk måde at jazze gulerødder op på.

_1290849s_1290853s

Ristede gulerødder med feta, yoghurt og mynte
4 pers.

750 g gulerødder
salt og sort peber
½ tsk stødt spidskommen
1 + 2 spsk olivenolie
3 spsk yoghurt naturel
100 g økologisk Minerva feta
1 håndfuld frisk mynte

1. Skrub gulerødderne rene, flæk dem hvis de er store. Kom dem i et ovnfast fad og vend med spidskommen 1 spsk olivenolie. Krydr med salt og peber og rist gulerødderne i ovnen i 20 min ved 200 gr.

2. Anret de lune gulerødder på et fad og dryp yoghurten over. Hvis du bruger tyk, græsk yoghurt skal du lige røre den op med lidt koldt vand, så den bliver flydende. Smuldr fetaen over. Dryp med 2 spsk olivenolie og riv myntebladene henover.

1Comment

Post A Comment

  • Ditte
    Posted at 12:43h, 06 juli Svar

    Hej Mira, prøvede denne opskrift i går aftes. Så den på Facebook 10 minutter før bøfferne skulle smækkes på grillen og havde tilfældigvis både gulerødder, yoghurt og feta på lager og mynte i haven – ØJ hvor blev det godt! Lavede gulerødderne på grillen og det var meget lækkert, så tak for last-minute inspiration til tilbehør som var lidt mere spændende end den planlagte salat. 🙂