Risotto med Karl Johan svampe

Risotto med Karl Johan svampe

_1240351s

Christian fra vores opgang kom forbi med en kasse enormt store Karl Johan svampe til os. Tænk hvor skønt at have så flink en nabo! Svampene var ret store og ikke sådan super perfekte, så jeg brugte dem i en risotto, som simpelthen blev så dejlig. 

Husk når du laver risotto, skal risene være al dente, fuldstændig som pasta skal være det. En vellavet risotto skal være både cremet og halvflydende og så skal der være godt bid i risene, så der er lidt struktur i retten. Jeg plejer at spæde fonden op med lidt mælk, for at få en flot lys og cremet risotto.

Kan I have en hyggelig søndag derude. Jeg tager Otto med en tur til vores hus i Sydfrankrig senere i dag. Mon ikke der kommer et blogindlæg der fra…

_1240350s

_1240356s

Karj Johan risotto

Til 4 personer

250 g Karl Johan svampe
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk smør
200 g ris, f.eks. Arborio eller Carnaroli
2 kviste timian
1 glas tør hvidvin, ca 1½ dl
7 dl lys hønsefond
mælk
150 g parmesanost, revet
salt og hvid peber

1. Rens svampene. Hvis det er store svampe, som mine, så fjern det gule skum (rørene) under hatten. De bliver slatne under tilberedning. Skær svampene i tern. Hak løg og hvidløg fint.

2. Smelt smørret i en bred gryde. Kom svampene i og steg dem til de er færdige med at afgive væde. Tilsæt løg og steg det sammen i et par minutter til løgene bliver blanke og halvgennemsigtige. Tilsæt hvidløg og timian og steg videre et minut og kom så risene i.

3. Lad risene stege med et minuts tid, før vinen tilsættes. Lad vinen koge ind og tilsæt så efterhånden hønsefond, mens du rører jævnligt i risene. Lad risene absorbere hver portion væde, før du tilsætter en ny. Når fonden er brugt op, kan du spæde op med lidt mælk, til risene er færdige og risottoen har en god, flydende konsistens. Rør osten ud i og smag til med salt og godt med hvid peber. Jeg dryppede lidt dejlig ramsløgolie fra Frederiksminde Kro over. Det var lige i øjet.

4 Comments

Post A Comment

 • piabrydemikkelsen@gmail.com
  Posted at 17:34h, 04 september Svar

  Fortæl de søde nabo, at han skal SKÆRE svampene over roden…så der også kommer Karl Johan svampe næste år 😉 …det gælder ALLE spise svampe. Ha’ en lille skarp svampe kniv med, når på svampe jagt, så får vi glæde af svampene igen og igen 😉

 • Jesper
  Posted at 19:43h, 13 oktober Svar

  Jeg har kun lavet risotto en gang og det blev ikke en succes. Tror jeg vil prøve denne lækre opskrift. Måske med kantareller istedet. Tak for inspiration 🙂

 • Madfanatikeren
  Posted at 20:31h, 01 oktober Svar

  Uh, det ser virkelig lækkert ud. Hvilket dine opskrifter og billeder generelt gør.
  Det giver god inspiration til at udskifte hverdagens traditionelle opskrifter med dine lækre retter. Mums, jeg glæder mig allerede til at prøve dine opskrifter.

  Godt efterår!

 • Christina
  Posted at 12:49h, 15 september Svar

  Det ser superlækkert ud. Tænk at have sådan en nabo. Vil i hvert fald gerne bytte med dem, der bor her 😉 Skal selv i gang med en svamperelateret ret i dag, dog en tærte. Måske kunne man også bruge Karl Johan på den måde? Det skal i hvert fald prøves en dag 🙂