
Rimmet laks med estragonmayo, æg og grønt
Denne var nok aftenens pæneste ret til Feast i sidste uge. Jeg er blevet ret glad for at rimme laks. Det er så nemt og man kan variere smagen så meget. Denne gang lavede jeg laksen med citronskal og koriander og den var så silkeblød og lækker.
Rimmet laks med estragonmayo, æg og grønt
Til 12 personer
Laks
1 kg laksefilet uden skind
2 spsk flagesalt
1 spsk rørsukker
2 tsk korianderfrø
revet skal af 1 citron
Blend salt, sukker, korianderfrø og citronskal sammen. Drys det over begge sider af laksen og klap det fast. Pak laksen ind i plasfolie og derefter i en tætsluttende pose. Lad fisken rimme i køleskabet i 48 timer. Vend den efter det første døgn. Skær fisken i tynde skiver og server med estragonmayo, blødkogte æg og lidt grønt.
Estragonmayo
2 æggeblommer
2 tsk dijonsennep
revet skal af 1 citron
1 bundt estragon
2 dl vindruekerneolie
saft af ½ citron – måske mindre
salt og sort peber
Kom æggeblommer og sennep i en blender sammen med citronskal og bladene fra estragon. Blend det sammen og tilsæt olien i en tynd stråle, til mayonnaisen emulgerer til en tyk creme. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Tilbehør: blødkogte æg, sprøde grøntsager – fx radiser og ærteskud
Det smukke bord fra Normann Copenhagen havde Allan dækket med tallerkener fra Pillivuyt, bestik fra Kay Bojesen, glas fra Luigi Bormioli og flasker til lys fra Eva Solo.
a
Posted at 16:23h, 24 aprilHej Mira Kan du mon oplyse hvor stofservietterne er fra? Vh, Ann
Mira Arkin
Posted at 17:32h, 24 aprilHej Ann,
De er fra Ikea. Det er faktisk viskestykker:-)
MVH Mira
SweetSourSavory
Posted at 19:29h, 15 aprilWow – det set super lækkert ud, det må helt klart prøves. Flotte billeder!