Rimmede kammuslinger med agurk og radise

Rimmede kammuslinger med agurk og radise

IMG_1781

At rimme betyder at sukker-salte noget råt. Disse kammuslinger er skåret i skiver på tværs og derefter lagt i lag med sukker og salt i 2-3 timer. Rimningen gør muslingerne mere faste i det og fremhæver deres sødlige havsmag. Jeg plejer at servere denne ret som forret.

Til 4 personer skal du bruge:
12 store ferske kammuslinger
1½ tsk. flormelis
1 tsk. fint salt
4 radiser
1 agurk
1 spsk. hvidvinseddike
8 vagtelæg
4 spsk. god mayonnaise
1 håndfuld dild
Lidt citronsaft
1 lille håndfuld saltede nødder – f.eks. cashews
Lidt rigtig god olivenolie

Skær hver kammusling i 3 skiver på tværs med en meget skarp kniv. Læg skiverne i lag i et fad eller en flad beholder og drys med 1 tsk. flormelis og saltet mellem hvert lag. Dæk med plasticfolie eller et lufttæt låg og stil i køleskabet i 2-3 timer.
Vask radiserne og snit dem fint – jeg bruger en mandolin. Læg skiverne i koldt vand, så det holder sig sprøde til de skal anrettes.
Vask agurken og brug et parisienne jern til at lave små kugler. Hvis du ikke har sådan en dims er det også fint at skære små tern på ca. 8x8x8 mm. Undgå kernerne – det bliver for vådt. Du skal bruge ca. 24 stykker agurk. Mariner agurkestykkerne i en skål med hvidvinseddiken, ½ tsk. flormelis og smag til med lidt salt .
Hak dilden fint og bland den i mayonnaisen. Smag til med citronsaft.
Kog vagtelæggene i saltet vand i 3½ minut. Pil dem og del dem i halve.
Del nødderne i halve.

Anret de rimmede kammuslinger i ét lag på en flad tallerken. 3 kammuslinger pr. person, dvs. 9 skiver. Pynt hver tallerken med 4 halve vagtelæg, skiver af radise og de marinerede agurkestykker. Sæt små toppe af dildmayonnaisen på tallerknerne. Jeg putter mayonnaisen i en plasticpose og skærer snippen af. Så kan den bruges som sprøjtepose.
Drys et par nødder på hver tallerken. Dryp med olivenolie og servér!

5 Comments

Post A Comment

  • Lis
    Posted at 13:25h, 08 december Svar

    Fantastisk opskrift – det skal vi have til nytårsaften 2018/19. Laver lige en prøve næste weekend.

    • Mira Arkin
      Posted at 20:22h, 12 december Svar

      Super god idé til nytår – den kan ogsa forberedes nemt på forhånd 🙂

  • Martin Ø.V.
    Posted at 21:10h, 09 december Svar

    Super, tak.. Fandt nogle i Irma idag, så nu er det problem løst 😉

  • Mira Haaning Arkin
    Posted at 09:57h, 09 december Svar

    Hej Martin

    Tak skal du have!
    Jeg køber vagtelæg i Føtex, så det burde ikke være så svært at finde. Særligt her op til nytåret er det noget mange supermarkeder køber ind. Men i min Føtex (Vesterbrogade, København) har de dem hele året. De er små og plettede og fine!

    Kærlig hilsen
    Mira

  • Martin Ø.V.
    Posted at 01:54h, 09 december Svar

    Mums! Ser godt nok lækkert ud! Det tror jeg snart at jeg vil prøve at lave…. Men hvor kan man købe vagtelæg? Tror ikke jeg har set det nogle steder før…
    Forøvrigt, tillykke med sejren i kokkekampen… Godt gået 😉