Ricottakage med pære

Ricottakage med pære

_R5A5006s
Foto: Line Thit Klein

Holy shit et lortevejr! Og min kæreste har endda fødselsdag i dag. Der må være en eller anden usympatisk type, som også har fødselsdag i dag…

Jeg er lige kommet hjem efter et smut i Torvehallerne. Peter har ønsket sig kylling med morkelsauce til sin fødselsdagsmiddag, og det skal han selvfølgelig have. Det haglede og styrtregnede simultant, da jeg kørte hjem. Heldigvis i bil, da jeg er så utroligt gravid at jeg kun kan vralte mig frem.

Tidligt i morges bagte Otto og jeg mine perfekte brownies, som Peter har fået med på arbejde. Og måske er kagebagning det eneste rigtige at foretage sig på en dag som i dag. Hvis man altså ikke er på arbejde. Jeg arbejder heldigvis hjemme, så jeg kan bage alle de kager, jeg vil! Her er en opskrift på en lækker, saftig ricottakage med pære – måske kan du hygge dig med den indendørs.

 

Ricottakage med pære og brunet smør

190 g sukker
3 store æg
250 g ricotta
kornene fra en stang vanilje
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
110 g smør, brunet og let afkølet
smør til formen
3 små pærer
flormelis

Pisk sukker godt sammen med æg, ricotta og vanilje. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend det sammen. Tilsæt smør og rør til dejen er glat og ensartet. Beklæd en springform på ca. 22 cm i diameter med smurt bagepapir. Hæld dejen i. Skræl pærerne og skær dem i både, der lægges i toppen af dejen.
Bag kagen ved 175 gr. i ca. 60 min. Drys med lidt flormelis ved servering.

5 Comments

Post A Comment

 • Annie drachmann
  Posted at 12:47h, 02 december Svar

  Hej mira..
  Jeg har lavet din opskrift her med både pære og æbler , fersken og de blev perfekte , 🤗

  • Mira Arkin
   Posted at 13:15h, 02 december Svar

   Det er dejligt at høre – mums, det lyder lækkert med fersken. Det må jeg prøve til sommer🙂

 • mette thorsen
  Posted at 19:00h, 01 juni Svar

  Stor skuffelse! Fulgte din opskrift til punkt og prikke men den blev klæg og mærkelig?! Skulle have serveret denne kage for gæster til aften, så er noget ærgerlig!

  var der mon for meget ricotta i opskriften??

  • Mira Arkin
   Posted at 21:09h, 01 juni Svar

   Det var da ærgerligt! Måske har du fået rørt for meget i dejen, så luften er blevet slået ud? Jeg har ikke oplevet at den blev klæg. Der er jo altid forskel på ovne, så måske den bare skulle have længere tid end de 60 min det tager i min ovn.

 • mette thorsen
  Posted at 18:52h, 01 juni Svar

  Hej Mira, jeg fulgte denne opskrift til punkt og prikke – men den blev virkeligt klæg og forkert. Gav den den derfor først ½ time og så endnu ½ time uden at det blev bedre. Nu bare med skorpe…

  Skulle have serveret den for gæster i aften, så godt nok ærgerligt.

  Er du sikker på at der ikke var for meget ricotta i opskriften?

  Hilsen
  mette