Restaurant Taller. Ex-Noma folk åbner gourmetrestaurant med smag af Venezuela
Luis Moreno, Jacob Lauridsen og Karlos Ponte har overtaget Retours gamle lokaler i Tordenskjoldsgade i København. De tre unge mænd, med baggrund fra bl.a. Noma og El Bulli, har kastet sig ud i at åbne Københavns næste topniveau gourmetrestaurant. Og det bliver ikke nordisk!
Mens verden taler om, at Sydamerika er det nye sort på den gastronomiske scene, har vi ikke set meget til det i Danmark, udover Llama, der dog mere er et sydamerikansk bistrokøkken. Med Taller får København (og Danmark) sin første sydamerikanske gourmetrestaurant.
Køkkenchef Karlos Ponte forklarer: “Vi kommer ikke til at lave traditionelt, sydamerikansk mad. Vi bruger alle de teknikker, vi har lært på bl.a. Noma og El Bulli. Vi bruger mest lokale råvarer i sæson. Men så bruger vi latinamerikanske smage – f.eks. myrer og fermenteret manioc, som er traditionelle spiser i Amazonas, men sat sammen med gode, danske råvarer.”
På samme måde, som Nomas mad er nordisk, uden at være mormor-køkken, bliver Tallers mad et moderne, kreativt køkken, hvor smage fra Karlos’ og Luis’ hjemland, Venezuela, giver retterne et kick. Samtidig betyder det også noget for dem, at give noget tilbage, for de ved, hvor heldige de har været. Derfor er det en del af restaurantens koncept, at sende midler tilbage til familier i Venezuela, der har det svært. Bl.a. ved hver dag at sælge 2-3 pladser til gæster, der vil deltage i det daglige personalemåltid i restauranten. Pladserne til personalemaden bliver solgt via sociale medier og pengene går til den velgørende fond, Taller starter op.
Tallers indretning bliver rå og ung og med rock ‘n’ roll i højttalerne (Karlos varsler at der kommer en del Bob Dylan), men der skal også være hyggeligt: “Vi gider slet ikke drive en restaurant, der ikke er hyggelig!”, griner Karlos, Luis og Jacob. Restauranten forventes at åbne i marts 2015.
Hvem er folkene bag Taller?
Karlos Ponte, køkkenchef. Tidl. El Bulli, Noma, Namnan m.fl.
Luis Moreno, souschef. Tidl. Namnam, Radio, m.fl.
Jacob Lauridsen, general manager. Tidl. Noma
Følg Taller på Instagram: restaurant_taller
Rune Thomsen
Posted at 16:08h, 07 februarVi har bestilt bord på Taller i marts måned hvad består menuen af jeg kan ikke se den nogle steder
Mvh Rune