Restaurant Palægade: super kvalitet smørrebrød i tjekkede omgivelser

Restaurant Palægade: super kvalitet smørrebrød i tjekkede omgivelser

_1330364s

Der har virkelig været meget snak forud for åbningen af Restaurant Palægade. God snak.
Alle har glædet sig til at se, hvad folkene bag Formel B, Uformel og Restaurant Sletten ville få ud af et smørrebrødsted i dagstimerne og bistro om aftenen. Jeg kan afsløre, at det tegner særdeles godt.

Jeg spiste frokost derinde i går – tilsyneladende sammen med halvdelen af byens øvrige madintelligentsia. Jeg spottede flere skribenter, kokke og sommelierer blandt gæsterne. Men det er også et dejligt sted at indtage sin frokost.

Stedet er indrettet forholdsvist klassisk, men alligevel moderne. Der er plads mellem bordene og endda et par borde ude på fortovet på ret eksklusive Palægade. Tjenerne er oldschool på den gode måde og man sidder godt i stolene. Til frokost er det Karina Pedersen, der styrer køkkenet. Hun kommer med en baggrund som smørrebrødschef af en anden af mine smørrerbrødsfavoritter, Schønnemann, så det er ikke så mærkeligt, at der er godt styr på sagerne.

Jeg startede med ovenstående kartoffelmad med nye kartofler, håndpillede store søde rejer, en ærtepuré og pynt med friske asparges og ærter. Det var friskt og lækkert, selv om den næsten blev for light i udtrykket – der måtte godt have været lidt mayo eller anden form for fedtstof til at creme det lidt op. I min højgravide tilstand drak jeg rabarbersaft og danskvand til. Der er ellers et rigtig flot udvalg af snapse fra særligt mindre producenter. De erfarne sommelierer Simon Olesen og Rasmus Amdi Larsen er da også på gulvet og kan yde kyndig vejledning både ud i snapse og vine.

_1330368s  _1330366s

Bagefter et stykke perfekt ristet toastbrød med en meget lækker rejesalat på. Igen de meget store, søde og håndpillede rejer. De var vendt med hvad der nok var danske (eller i det mindste tyske) store fede hvide og grønne asparges i en cremet dressing med dild. Rejerne var virkelig gode, mens de lækre søde asparges var kogt perfekt, men dog manglede saltning.

Min medspisers rejemad med hjemmerørt mayo og også hans flotte tartarservering så begge rigtig fristende ud. Næste gang vil jeg prøve jomfruhummertataren med stegt æg!

Og så er der jo et helt andet aftenkøkken med køkkenchef Magnus Mondrup, som ser meget lovende ud – det har jeg også til gode. Alt i alt en rigtig dejlig oplevelse med utroligt god service og dejligt, frisk smørrebrød, hvor der ikke er nogen tvivl om, at der bruges råvarer af bedste kvalitet.

2 Comments

Post A Comment

  • Susanne H Jacobsen
    Posted at 14:35h, 29 marts Svar

    Hej Mira, jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle gøre uden dine gode anmeldelser 🙂 Sendte min direktør derned i går med en forretningsforbindelse, og der var stor ros tilbage for valget! (Dog en del postyr, da premieren på den der nye Frank og Casper Christensen-crew inkl. de to herrer også havde fundet vej derned). Så tak! Bh Susanne

    • Mira Arkin
      Posted at 10:35h, 30 marts Svar

      Hvor er det godt at høre – så må du jo også selv se at komme afsted 🙂