Restaurant Mêlée – velsmag på velsmag i Oubæks bistro på Frederiksberg

Restaurant Mêlée – velsmag på velsmag i Oubæks bistro på Frederiksberg

_1170392s

Han kan altså bare noget med velsmag, ham Rasmus Oubæk, som for nylig overtog Jens Vestergaards hyggelige lille bistro på Frederiksberg, Mêlée. Jeg spiste der, da Vestergaard drev stedet, og var sådan lidt mjarh… omkring det – lidt for meget perlespelt for min smag og lidt for oxideret vin nature. Men jeg har jo et ret stort sted i hjertet (maven) til Hr. Oubæk, og Mêlée ligger endda i mit nabolag, så vi tog derover og spiste med et vennepar i sidste uge. Og det var virkelig en god idé. For satan, det er god mad!

melee

Mens vi kiggede i menuen og på vinkortet, delte vi et lækkert bræt med forskellig charcuteri på. Der var kogte æg med en veltilsmagt mayonnaise, skinke, rillettes, en seriøst tasty andepølse og en morkelpølse. Cornichoner, oliven, ristede mandler og croutoner. Og så et glas bobler til.

_1170386s

Til forrret valgte vi alle toast med kantareller og majs. Mon Dieu, hvor var det godt! Et tykt stykke smørstegt brød med et bjerg af saftige og cremede kantareller med søde, sprøde majs og en god sjat fløde. Det var simpelthen så lækkert, at jeg sidder og bliver helt vild efter at spise denne mad igen LIGE NU OG HER! Vi drak frugtig og saftig Morgon 2011 Côte du Py fra Foillard til.

_1170387s

Ved nabobordet sad en fyr og spiste alene og var tydeligt stamgæst. Han anbefalede på det kraftigste, at vi smagte tartaren, så det var jo nødt til. Vi delte en portion ved bordet, så alle fik en bid af den veltilsmagte tartar, hvor der var godt gang i den med løg, cornichoner, kryddderurter, sennep, creme fraiche, syltede løg og rødbeder og sprøde croutoner. Her gik Morgon’en selvfølgelig super fint til.

_1170398s

Alle valgte også den samme hovedret: onglet serveret i rustikke gryder på bordet – i rigelige mængder. I gryden svømmede små kartofler i en lækker kalvesauce. Ovenpå lå perfekt røde skiver af onglet – det stykke af koen, som desværre kaldes nyretapper på dansk, men som franskmændene kalder onglet og amerikanerne hanger steak. En meget velsmagende muskel på dyret, som skal serveres rødt og i skiver og så smiler verden til dig. Fik jeg sagt, at der også var bløde skalotteløg og tonsvis af syndig marv? En overordentlig lækker ret, der pakkede hele kroppen ind i velsmag, så man virkelig følte sig godt og grundigt ordnet bagefter. Og ret så mæt. Vi måtte desværre levne en del, hvilket man kan sidde og ærge sig over nu, hvor jeg godt lige kunne spise en portion af det her kød med marv på. Uhm, altså. Til kødet drak vi let og drikfældig, men ikke så kompleks, 2006 Côtes du Rhône fra Grameron til.

_1170405s

Ikke at vi behøvede det, men når nu der var rødgrød på menuen, så måtte vi altså have dessert. Pigerne fik denne smukke rødgrød med friske bær og nødder på toppen, en kande med piskefløde og en skål med røvlækker vaniljeis ved siden af. What’s not to like!

_1170401s

Drengene tog hindbærsorbet med vaniljefromage og karamel, som der heller ikke var noget som helst galt med. Jeg var bare mest glad for min rødgrød. Og for at have en kande piskefløde, jeg kunne hælder udover. Perfekt middag, perfekt bistromad, afslappet, hyggeligt, god værdi for pengene. Vi kom af med omkring 1500 pr. par inklusiv  vine og det er absolut rimeligt.

Restaurant Mêlée
Martensens Allé 16
1828 Frederiksberg

5 Comments

Post A Comment

  • Vi Spiser Ude
    Posted at 07:47h, 02 september Svar

    Det ser yderst lækkert ud! Hold da helt op. God anmeldelser og gode billeder.

  • Henrik Lund
    Posted at 20:22h, 01 september Svar

    Mira, Mira, Mira! Jeg må erklære mig fuldstændig uenig med din kommentar ang. Melee under Jens Vestergaards virke. Jævnfør mine besøg på stedet har du fået en fuldstændig “Vestergaardsk” menu, så kommentaren omkring perlespelt er sk. lidt malplaceret. Har endsige ALDRIG fået serveret dårlige eller naturvine på stedet.
    Er ellers generelt glad for din blog og vejledninger og gode ideer.

    M.v.h

    Henrik Lund

  • Prinsesse Suh
    Posted at 16:49h, 01 september Svar

    Hvor ser det bare godt ud – det varer nok ikke så længe før vejen må gå forbi Frederiksberg…

  • foodfanatic
    Posted at 13:31h, 01 september Svar

    Kære Mira
    For dælen da hvor ser det bare godt ud. Især hovedretten og tartaren får mit mundvand til at løbe. Har for længe siden hørt, at tartaren skulle være virkelig god her. Dejligt at vide, at det også er tilfældet i dag med nyt ejerskab.
    Kh Nadia

    • Mira Arkin
      Posted at 15:27h, 01 september Svar

      Nadia, du må simpelthen tage forbi, næste gang du er her. Og jeg tager gerne med dig!