Ravioli – lav det uden at skælde ud

Ravioli – lav det uden at skælde ud

_1060342s

Det har længe irriteret mig, at jeg ikke så tit får lavet hjemmelavet pasta. Jeg har selvfølgelig en pastamaskine, men den har det med at stå og samle støv i køkkenet. Men jeg elsker jo pasta – elsker elsker elsker det! Så det ligner jo ingenting at jeg ikke konstant står og svinger håndtaget på maskinen.

Sidst jeg lavede frisk pasta var sammen med Peter, hvor det ligesom var et fælles projekt. Vi havde travlt og det var noget mas, for jeg er ufattelig dårlig til at lade Peter lave mad i sit eget tempo (altså et tempo, der er væsentlig lavere end mit – han er jo ligesom ikke professionel madskribent, vel). Det går lige langsomt nok for utålmodige mig og det er nok egentlig bedst jeg bare holder mig væk fra køkkenet, når han laver mad, for ellers bliver jeg til verdens mest irriterende Mira (“Skal du ikke til at hakke løg nu?”, “Jeg tror det har fået lang tid nok”, “Der skal mere salt i” osv. Stakkels Peter! Han laver i øvrigt en kick ass bolognese og har på ingen måde fortjent at jeg er så belastende! Den fælles krabberavioli fra den gang blev lækker, men vi var meget sure på hinanden undervejs…

Men tilbage til pastaen fra i går aftes. I går kom jeg så hjem fra arbejde kl. 17.30 og gik straks i gang med at ælte en pastadej sammen, for nu skulle det altså være. Jeg gjorde det alene, og det gik overraskende hurtigt :-)Pastadejen hvilede et kvarter på køkkenbordet, mens jeg lavede fyldet og installerede pastamaskinen.

_1060343s

Jeg rullede pastaen ud i lange flotte baner og kom fyldet på. Lagde dejen sammen, prikkede ravioli ud med en udstikker og lagde dem over på en meldrysset bakke.

_1060338s

_1060348s

Vi spiste hvidløgssauteret spinat til – jeg havde købt vildt flotte bundter af frisk italiensk spinat i Torvehallerne. Raviolierne kogte jeg et par minutter og serverede med brunet smør, salvie og revet parmesan. Det var mega godt! Og det var overhovedet ikke besværligt, der var ingen der kom op at skændes og alle elskede det. Også lille Otto, der guffede ravioli i sig og smurte sig selv ind i fyldet 🙂

_1060368s

Ravioli med ricotta, parmesan og salvie
Til 2-3 personer som hovedret

Pastadej
200 g durummel
2 store æg
lidt salt

Fyld
125 g ricotta
1 æg
25 g fintrevet parmesan
3-4 blade frisk salvie, finhakket

Serveres med brunet smør, frisk salvie og parmesan

1. Hæld melet ud på et rent køkkenbord og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen og drys med lidt salt. Rør med fingrene ægget ud i melet og ælt dejen grundigt sammen. Dæk pastadejen med et fugtigt viskestykke og lad den stå og hvile på køkken bordet i 15 minutter. Rør imens ingredienserne til fyldet sammen.

2. Skær pastaen i 4-5 skiver. Tag en skive ad gangen og kør den gennem den bredeste indstilling på pastamaskinen. Fold dejen en gang og kør den igennem en gang til. Gentag 3-4 gange. Stil pastamaskinen til næste tykkelse og kør dejen en enkelt gang igennem. Fortsæt til du har været igennem alle trin (min maskine har 9 trin). Læg den lange bane dej på et (durum-) meldrysset bord og marker hvor midten af dejstykket er. Læg teskefulde af fyld på den ene ende og fold den tomme ende af dejen over. Pres forsigtigt luften ud omkring fyldet og brug så en udstikker eller et raviolijern til at skære raviolierne ud. Læg dem over på en bakke eller en bageplade drysset med durummel,så de ikke klistrer sig fast.

3. Kog raviolierne i saltet vand i 3-4 minutter og tag dem op med hulske. Spis med det samme.

No Comments

Post A Comment