Ratatouille med rørt gedeost
Der var ægte sensommerstemning over seneste Feastmiddag, hvor temaet var Provence. Jeg var nødt til at servere min ratatouille, som jeg laver i ovnen, så grøntsagerne får en lækker ristet smag.
Ratatouillen blev serveret med blid gedeostecreme – helt vildt enkelt og så lækkert.
Ratatouille med rørt gedeost
4 pers.
1 stor aubergine
1 rød peber
1 gul peber
2 courgetter
1 stort løg
2 fed hvidløg
500 g modne tomater
3 spsk olivenolie
1 kvist frisk rosmarin
1 tsk groft salt
sort peber
250 g gedefrisost
4 spsk creme fraice 18%
1. Skær aubergine, peberfrugter og courgetter ud i grove tern. Skær løget i smalle både og hvidløg i tynde skiver. Skær tomater i kvarte.
2. Kom det hele i et ovnfast fad og vend det sammen med resten olien, salt og godt med sort peber. Riv bladene af rosmarinen og drys dem i retten. Bages i 30-40 minutter. Vend i grøntsagerne halvvejs.
3. Rør gedeosten sammen med creme fraiche og server sammen med den lune ratatouille.
Tak til vores samarbejdspartner Rosendahl, der stod for al den fine service på bordet.
Arendse
Posted at 18:29h, 20 juliTak for alle dine dejlige opskrifter og den gode inspiration!
Hvis man ikke er den store ostespiser, har du så et forslag til en alternativ creme,, så det stadig kan udgør en selvstændig ret?
Mira Arkin
Posted at 10:14h, 21 juliHvis det er smagen af gedeost, du ikke er så vild med, så kan du sagtens bruge alm. flødeost i stedet for. Eller mascarpone eller lignende. Eller lav en cremet puré af blomkål eller kartoffel, rørt op med lidt fløde eller smør. Du kan også servere pasta sammen med i stedet for cremen. Eller bare straight up med brød til.