Radicchiomenu på Carne Famo

Radicchiomenu på Carne Famo

_1050069s

Dagen efter min frokost på L’Altro var jeg til endnu en frokost med den italienske ambassadør. Denne gang på Carne Famo (tidl. Famo 51), som meget praktisk ligger lige om hjørnet fra hvor vi bor. 

Temaet var regionen Veneto og køkkenchefen Antonio Fatturoso gik amok i radicchio, som er i sæson lige nu.

Først en hapser med salsicce og marineret sprød radicchio på sprøde brød.

_1050074s

Så en super frisk og sprød salat med denne flotte lyse radicchio, rå tyndtskåret artiskok (jeg ELSKER artiskok), masser af parmesan og en dejlig dressing lavet på friske tomater.

_1050078s

Første primo var hjemmelavet bigoli, som er en slags tyk spaghetti, med radicchio, løg og tomater. Bitterheden var helt væk fra radicchioen og saucen var faktisk ret sød, sikkert pga. tomater og løg. Helt enkelt og fantastisk. Antonio (Toto) kan bare noget med balance.

_1050083s

I stedet for en hovedret, fik vi stedet endnu en primo (og det er en af de mange ting, jeg elsker ved dette sted. Jeg ELSKER antipasti og primi og dem får man altid flere af på deres menuer). Denne flotte lyslilla risotto blev rørt færdig i en gigantisk udhulet parmesanost og serveret til alle gæster nede i restauranten. Det var så hyggeligt og familystyle og helt igennem italianolækkert. Det var også tydeligt, at både Toto her og resten af restauranten hyggede sig med at komme tæt på gæsterne.

_1050087s

_1050088s

Siden Famo 51 blev til Carne Famo er jeg stødt på disse fyldte vandbakkelser hver gang, jeg har spist der. Og det er så sandelig helt i orden, for hvem har ikke lyst til en fluffy vandbakkelse fyldt med mascarponecreme og overhældt med chokoladesovs? Jeg kunne have spist mange, men styrede mig og nøjedes med én lille himmerrigsmundfuld.

_1050089s

Til at slutte af med kom denne lille kaffe-chokoservering. Super cremet chokoladeis overhældt med espresso. Sikke en skøn frokost. Jeg fløj afsted bagefter. Ikke for mæt, men lige tilpas.

I øvrigt fortalte Toto mig, at de har åbnet op for frokoster på Carne Famo i hele december til og med 23. december. For 200 kr. kan du få en forret, en pastaret og et glas vin eller en øl.

No Comments

Post A Comment