Rabarbertærte med mandel og vaniljecrème

Rabarbertærte med mandel og vaniljecrème

Her får I en virkelig god opskrift på rabarbertærte. Det er en version, hvor man bager rabarberne med en vaniljecreme og med mandelmel i bunden af tærten, som kan suge saften fra rabarberne, mens de bager.

Jeg blev inspireret af en tærte, som den engelske kok Rick Stein bagte i et af de dejlige programmer om det hemmelige Frankrig. Han lavede den med blåbær, og jeg tænkte straks, at det ville være lækkert med rabarber.

Det var det!

Jeg lavede den sidste weekend, og jeg har faktisk lyst til at lave den igen denne weekend. Den vil helst sikkert også være lækker med anden frugt – fx. abrikoser, ferskener og/eller hindbær. Mums!

Rabarbertærte med mandel og vaniljecrème

6-8 pers.

Dej
210 g hvedemel
100 g koldt smør
40 g sukker
1 nip salt
1 æg

Fyld
75 g mandelmel
250 g rabarber
25 g sukker
1½ dl piskefløde
2 æg
korn af 1 stang vanilje
50 g flormelis + ekstra til drys

  1. Til dej smuldres smørret ud i melet. Jeg bruger den foodprocessor. Tilsæt sukker og salt og saml dejen med et sammenpisket æg. Brug hænderne til at trykke dejen sammen til en flad disk. Pak den ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 20 min.
  2. Rul dejen ud og beklæd en tærteform med løs bund med dejen (jeg bruger en på 24 cm). Skær kanterne til og sæt tærtebunden i køleskabet i 30 min. Dette gør at den ikke krymper så meget, når den bages.
  3. Krøl et stykke bagepapir sammen og kom det i tærtebunden. Fyld op med bagebønner eller lignende til at holde tærtebunden nede. Jeg bruger nogle tørrede kikærter, som jeg har brugt mange gange. Forbag bunden i 10 min. ved 180ºC (170 varmluft). Tag den ud af ovnen, fjern bagebønner og bagepapir og bag videre i 5 min.
    Drys mandelmel i bunden og kom rabarber skåret i 1 cm. stykker over. Drys med sukker og kom tærten tilbage i ovnen i 15 min.
  4. Rør piskefløde sammen med æg, vaniljekorn og flormelis. Tag tærten ud af ovnen og hæld blandingen over. Bag tærten færdig i 15-20 min. til æggemassen er næsten helt fast – den må gerne være lidt cremet. Lad tærten køle lidt af og drys med lidt flormelis. Smager fantastisk med crème fraiche 38% eller flødeskum til.
No Comments

Post A Comment