Rabarberlimonade

Rabarberlimonade

Der er næsten ikke noget, der slår den flotte rabarberrøde farve. Hvor er jeg bare vild med den! I dag har jeg lavet denne dejlige rabarberlimonade, som var super nem og en god måde at bruge rabarber på, hvis det ikke lige skal være kompot eller kage det hele. Og I kan nok regne ud, at den her limonade også smager FANTABULOUS med et skvæt gin i… Det står frit for at bytte det sidste fortynder vand ud med danskvand, hvis du vil have en boblende limonade. Så bliver det en Rabarber Collins, hvis du kommer gin i. Just saying.

Farven kan variere lidt efter hvilken sort rabarber, man bruger. Mine rabarber i haven er alle meget røde og med gennemfarvede stængler, så de giver mega meget farve.

Rabarberlimonade

Giver 1½-2 liter

Rabarbersirup
250 g rabarber
½ l vand
400 g sukker

Samt:
1 dl citronsaft (fra 2-3 citroner)
7 dl vand (mere hvis du vil have den lettere i smagen)
isterninger og citronskiver

  1. Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med ½ liter vand og sukker. Lad det simre i 10-12 min, til saften er pink og rabarberne er kogt ud. Sigt det gennem et rent klæde, så du får en klar sirup ud. Det giver ca. 7 dl sirup (som også kan bruges i andre drinks og bare som saftevand).
  2. Bland siruppen med citronsaft og 7 eller mere dl. vand. Jeg får altid kritik af ungerne for at lave for tynd saftevand (gisp!), så nu lavede jeg den god og stærk. Husk at den jo bliver fortyndet af alle de dejlige isterninger, der også skal i glassene. Pynt med et stykke citron og drik. Ahhhhh!
No Comments

Post A Comment