Rabarberkage med mandel og appelsin

Rabarberkage med mandel og appelsin

Holder I påskeferie nu? Det gør vi ikke. Måske lidt i selve påskedagene, men vi har købt et hus (!!!!), så vi har pænt travlt med at finde ud af alt muligt håndværkermas og den slags, så vi kan få huset gjort indflytningsklart (der skal selvfølgelig laves et nyt køkken). Det skal I nok høre meget mere om senere.

I søndags var vi hele eftermiddagen i huset og jeg ville gerne have en kage med derop, for både venner og nye naboer skulle kigge forbi. Jeg bagte en fin rabarberkage, som var lige til at tage med i springformen og pakke ud på terrassen.

I læste måske om den macaronkonkurrence, jeg var med i (og vandt!), hvor jeg vandt en ny, flot og fantastisk Kenwood Chef XL Titanium, som jeg glad slæbte med hjem (kæmpe kasse!). Siden har jeg brugt den en helt masse til alt muligt, både kager, cremer og brød. Den har virkelig nogle hestekræfter, så det med at ælte gærdej er den vildt effektiv til. Og så elsker jeg, at der er lys i den, som lyser indholdet af skålen op, så man har fuldstændigt overblik over, hvad der sker dernede. Selv om jeg er vild med, at have en maskine, som gør arbejdet for mig, vil jeg jo stadig gerne følge med og have total kontrol.

Det er nemt at skifte mellem de forskellige attachments og hvis man bruger piskeriset til fx fløde eller æggehvider, kan det piske luft i meget små mængder, fordi riset når helt ned i bunden (det kan også indstilles).

Nå, men tilbage til kagen. Rabarberkage. Den er ekstra fugtig og lækker, fordi der både er yoghurt og mandelmel i dejen, der begge er med til at holde på fugten i kagen. Rabarberne kommer rå i – bare med et lille drys sukker – så de giver kagen små appetitlige, syrlige boosts. Spis kagen med crème fraiche eller flødeskum til.

Rabarberkage med mandel og appelsin

8-10 stykker kage

120 g blødt smør + ekstra til formen
180 g sukker + 2 spsk
2 store æg
200 g græsk yoghurt 10%
1 tsk vaniljesukker
revet skal af 1 ubehandlet appelsin
190 g hvedemel
40 g mandelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
250 g rabarber (klargjort vægt)
25 g mandelflager
1 spsk flormelis

1. Rør smør og 180 g sukker blødt. Tilsæt æggen et ad gangen. Rør herefter græsk yoghurt, vaniljesukker og appelsinskal i. Rør mel og mandelmel i sammen med bagepulver og ingefær.

2. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør så hele formen. Hæld halvdelen af dejen i. Skær de rensede rabarber i stænger på ca. 4 cm. Tykke rabarber flækkes, inden de skæres i stykker. Fordel 2/3 af rabarberne over kagedejen og drys med en spsk sukker. Kom resten af dejen over og kom de sidste rabarberstykker over. Drys med 1 spsk sukker og mandelflagerne. Bag kagen i ca. 50 min. ved 175 gr. Lad kagen køle af og drys med flormelis gennem en sigte.

Indlægget er udgivet i samarbejde med Kenwood. Følge med på bloggen – der kommer snart en HELT VILD giveaway!

 

No Comments

Post A Comment