Rabarber trifli
Hvor er det dog et perfekt påskevejr! Tillykke til os alle med det – det kunne ikke være bedre. Jeg bruger påsken med arbejde, men det gør ikke noget, for jeg elsker jo mit arbejde. Til gengæld tager jeg til Frankrig om en uge, hvor jeg glæder mig til at lave en masse provencalsk mad – mon ikke der kommer lidt om det senere…
Herhjemme er det netop blevet rabarber sæson. De danske rabarber er godt på vej op i haverne – de fleste steder er de nok ikke helt store nok, til at man kan spise dem, men så må man nøjes med dem fra Tyskland, som er i butikkerne netop nu.
Efter lang tids leden har jeg endelig fundet den perfekte trifli skål – i Ikea! Se den her (det er den, der hedder Gottis til 79 kr.). Den skulle selvfølgelig testes, så i weekenden lavede jeg en stor rabarber trifli. Jeg synes det ser smukkest ud med en glasskål, så man kan se lagene.
Rabarber trifli
Til 6 personer
1 portion rabarber kompot af 1 kg rabarber
2 lagkagebunde (bare køb færdiglavede af god kvalitet)
150 g makroner (sørg for at købe makroner, der er lavet med marcipan)
1/4 l piskefløde
1 Kom det meste af den ene lagkagebund i bunden af din trifli skål – bræk kagen lidt i stykker. Hæld rabarberkompotten over. Fordel resten af kagen over kompotten (normalt er der 3 bunde i en pakke – den sidste bund kan man gå og snacke lidt af, eller gemme til noget andet – f.eks. en lyn dessert med græsk yoghurt og jordbær over). Lagkagebundende suger væden fra kompotten og bliver dejligt snasket.
2 Brug bagsiden af en træske til smadre makronerne, mens de stadig er i posen. Jeg kan godt lide lidt grove stykker. Hæld de knuste makroner over triflien. Nu kan du sætte triflien i køleskabet indtil 30 minutter inden den skal serveres. Først dér skal fløden piskes og fordeles over. Du kan også bruge halvt flødeskum og halvt græsk yoghurt, der røres sammen, hvis du vil have en lidt friskere dessert, men husk at rabarberne har masser af syre, så fløde klæder retten.
Tip: Du kan bruge ladyfingers – også kaldet savoiardi kager- i stedet for lagkagebunde.
Lagkagebunde i bunden, og så kompotten over.
Makroner knuses i posen.
Alt er samlet – nu mangler bare fløden.
susanne sonne
Posted at 13:44h, 14 februarHvor ser det lækkert ud!
Jeg er også meget interesseret i at høre, hvor du har købt den flotte skål. Jeg har længe været på jagt efter sådan en engelsk trifliskål, men har ikke kunnet finde en.
Bedste hilsner
Susanne
Mira Arkin
Posted at 08:07h, 23 februarÅh, det kan jeg desværre ikke huske. Men jeg brugte også lang tid på at finde en. Prøv evt at se på Amazon UK.
Julia
Posted at 12:22h, 21 aprilTak for en fantastisk opskrift. Jeg har lige serveret den for nogle gæster. Yummie 🙂
Maria
Posted at 19:29h, 18 aprilMeget friskt og dejligt billede af en skøn dessert!
Anne au Chocolat
Posted at 14:20h, 18 aprilSikke en laber rabarbertrifli, Mira 🙂 Glæder mig SÅ meget til at høre om Tourrettes. KH