Rabarber crumble snitter

Rabarber crumble snitter

Åh undskyld der er gået så lang tid siden sidste indlæg – over en uge er altså for lang tid! Jeg har savnet jer og det er også bare fordi jeg havde en mega travl uge med masser af sjove foodstylingopgaver og en mand, der var på konference hele ugen.

Men NU har jeg fået pusten lidt igen og har dejlig hjemmearbejdsdag og tid til min dejlige blog. Og så skal I have opskriften på denne lækre rabarber crumble kage, som er lavet som såden en slags snitter. Der er et tyndt lag kage i bunden (ikke mørdej, men kagedej), et lag rabarber og så et lag crumble. Den er super nem at lave for rabarberne skal bare kommes rå på. Og så er den stor nok til at man kan have den med i skole eller på arbejde og dele ud af den. Jeg håber, I bliver lige så glade for kagen, som jeg er. Til efteråret skal jeg klart lave den med æbler og mere kanel.

Resten af dagen står den på skrivearbejde og så vil jeg en tur i planteskole. Lidt fordi jeg gerne vil have endnu flere rabarber i haven – lige nu har jeg kun forskellige slags vinrabarber, men jeg vil også gerne have store rabarber til fx. saft. Og så bare fordi det altid er rart at være i planteskole…

Peter kom hjem i nat efter uge på konference i Las Vegas. Han havde Milano cookies med til mig – min Pepperidge Farm favorit. De skal guffes mens vi ser Game of Thrones afsnit 4, som jeg har måttet vente med at se, mens han var væk. Jeg har næsten ikke turdet være på Facebook af frygt for spoilers!

Rabarber crumble snitter

ca. 20 stk.

500 g rabarber
200 + 125 g sukker
½ tsk vaniljepulver
150 g blødt smør + 1 tsk til formen
revet skal af ½ økocitron
3 æg
250 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
100 g creme fraiche

Crumble
175 g hvedemel
200 g rørsukker
½ tsk stødt kanel
75 g smeltet smør
50 g mandelflager

  1. Skær rabarber i skiver på ca. 1 cm tykkelse og vend dem med 125 g sukker i en skål. Kom 200 g sukker i en anden skål og rør sammen med vaniljepulver, smør og citronskal. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det sammen. Kom til sidst hvedemel, bagpulver og creme fraiche i og pisk dejen godt.
  2. Beklæd en bradepande på ca. 25×35 cm med bagepapir og smør siderne med smør. Hæld dejen i og fordel den i et jævnt lag med en spatel.
  3. Til crumble blandes hvedemel med rørsukker og kanel. Rør det smeltede smør i, så du får en smuldrende crumble. Kom rabarberne oven på dejen i bradepanden og fordel crumblen henover. Drys med mandelflager og bag i 40-50 min. ve 175 gr. Lad kagen køle af og skær den i firkantede stykker. Du kan evt. drysse med flormelis, når kagen er helt kold.
1Comment

Post A Comment

  • O. SØRENSEN
    Posted at 20:40h, 26 maj Svar

    Dejlig kage:-)