Rå kammuslinger med skilt kærnemælk og asparges
Her kommer den super simple men smukke ret med kammuslinger, jeg serverede til min skaldyrsmiddag:
Rå kammuslinger med skilt kærnemælk og rå asparges
Til 6 personer
12 store kammuslinger
½ dl grøn olie lavet af fx ramsløg, persille eller dild*
2 dl kærnemælk
salt og sort peber
1 bdt grønne asparges
knuste maltkiks eller 2-3 skiver rugbrød, smuldret og ristet sprødt i smør
1 Skær hver kammusling i tre skiver på tværs. Drys med en smule salt og lad dem trække i køleskabet i 1-2 timer (eller mere). Anret kammuslingerne i ét lag på flade tallerkener.
2 Snit asparges i tynde skiver og drys over kammuslingerne. Bland krydderolie med kærnemælk og smag til med salt. Hæld den skilte kærnemælkssauce i bunden af tallerkenen. Drys med knuste maltkiks eller rugbrødskrymmel.
*Blend 2 dl vindruekerneolie med en stor håndfuld krydderurter. Lad det trække 30 min og filtrer så gennem et klæde.
Marie-louise Lindgreen
Posted at 19:07h, 15 decemberHej Mira. Har du et forslag til hvad man kunne bruge i stedet for asparges? Tænker at bruge den til nytår
Mira Arkin
Posted at 19:48h, 15 decemberPrøv fx med rå jordskokker i meget tynde skiver – vildt lækkert 🙂
Sophie
Posted at 13:22h, 31 juliSer godt ud, men hvor købte du de maltkiks henne?
Mira Arkin
Posted at 10:46h, 03 augustÅh, hvor var det mon jeg købte dem? Måske var det i Irma? Eller Mad&Vin. Kan ikke helt huske det. Du kan også bruge sprøde rugbrødschips i stedet.