
Rå courgetter med burrata
De unge, friske og ikke for store courgetter er så lækre i rå tilstand. Der kommer courgettens sødme rigtig fint frem, så prøv også lige det. Det smager helt klart bedst med meget friske og unge courgetter – så gå efter de små. Det her kan være en forret eller en frokostret, eller du kan lave et stort fad og bruge det som tilbehør til fx. grillet fisk eller kylling. Lav salaten lige før den skal spises, så courgetterne ikke bliver splattede.
Vi får besøg af min veninde i aften, og jeg overvejer at lave denne salat igen, eller også noget med ferskener og burrata (igen), nu hvor det jo er sæson for fersken (også). Dejligt med denne årstid, hvor der er sådan en overflod af fantastiske råvarer!
Rå courgetter med burrata
4 pers.
750 g små, faste courgetter
saft og revet skal af ½ øko citron
olivenolie
1 chili, finthakket
1 håndfuld frisk mynte, hakket
salt og sort peber
250 g burrata (eller god mozarella)
Skær courgetterne i meget tynde skiver. Jeg bruger mit elskede mandolinjern. Kom dem i en stor skål og vend med citronsaft- og skal, en god sjat olivenolie, chili og mynte Krydr godt med salt og peber. Server med blød lækker burrata.
Tina Skovgaard
Posted at 21:25h, 11 septemberHvilket mandolinjern bruger du?
Mira Arkin
Posted at 22:38h, 11 septemberHej Tina,
Jeg bruger et Börner V5, som jeg er mega glad for, pga det v-formede skær.
Marianne
Posted at 15:35h, 01 septemberHej Mira. Det lyder super lækkert.
Jeg elsker Burrata men har svært ved at finde det i Nord Sjælland . Ved du hvor man kan købe en god en ? Jeg bor selv i Allerød. På forhånd tak
Mira Arkin
Posted at 16:39h, 01 septemberHej Marianne. De har det sikkert i Dalgaards
Meny i Hørsholm. Nogle gange i Meny Nærum. Visse Irmaer kan også finde på at have det. Ellers må du i Omegn i Torvehallerne.