Rå artiskoksalat med asparges og pecorino

Rå artiskoksalat med asparges og pecorino

Foto: Chris Tonnesen

Sidst jeg var i Rom, spiste jeg den lækreste salat med rå artiskokker og salte flager af pecorino.

Det var i april eller maj måned, hvor det vælter med artiskokker. Til Gastro lavede jeg min egen version af den lækre salat med sprøde, ærtesøde danske asparges i.

Spis salaten som jeg gjorde i Rom som en antipasto eller som en lækker frokost. Den tager bestemt heller ikke skade af at være tilbehør til et stykke fisk eller kylling. Eller et stykke god mozzarella eller burrata.

Du skal bruge de små unge artiskokker, hvor man kan spise hele hjertet. De store artiskokker har for mange fimrehår indvendigt.

Rå artiskoksalat med asparges og pecorino

Til 4 personer som forret

4 små artiskokker
1 bundt grønne asparges
½ øko citron
olivenolie
pecorino
salt og sort peber
Tilbehør: crostini

  1. Skær øverste halvdel af artiskokken og det meste af stokken. Brug en kniv til at skrælle de yderste blade af og skræl også den tilbageværende del af stokken. Skær artiskokhjertet i meget tynde skiver – brug evt. et mandolinjern. Skær også asparges i meget tynde skiver på skråt.
  2. Vend det sammen med godt med citronsaft, revet citronskal fra ca. en halv citron, rigtig god olivenolie, høvlet pecorino og salt og sort peber. Det skal du gøre med det samme, da artiskokker hurtigt bliver brune, når de kommer i kontakt med ilt.
1Comment

Post A Comment

  • Cejanah Vijayakanthan
    Posted at 15:00h, 26 maj Svar

    Ej hvor ser det hammer godt ud! Lige en salat for mig! Fråd!

    Cejanah // Karrysmovseren.dk