Rødbedesuppe

Rødbedesuppe

Det er vildt at noget spiseligt kan have så sindssyg en farve som rødbeder!
De ser så uglamourøse ud med skal på, men når man skærer dem over og purpurfarven blænder dig, så er der altså gang i den, og det er præcis hvad man har brug for her i små-kedelige og frelste januar.
Denne suppe lavede jeg forleden efter at have kogt et stykke oksebryst, som jeg brugte til noget andet (indlæg følger…). Det fik jeg en dejlig oksekødssuppe ud af, som jeg tilsatte kogte rødbeder og en enkelt bagekartoffel for at give cremethed. Meget simpelt.
Hvis man ikke lige har en portion hjemmelavet oksekødssuppe kan man sagtens bruge købe-suppe (gerne fra frost, men så skal de kedelige grøntsagstern sigtes fra; de smager ringe!).

Rødebedesuppe til 4 personer

600 g. rødbeder
1 bagekartoffel
1 løg (rødløg eller almindeligt)
1 fed hvidløg
1 l. oksekødssuppe eller bouillon
1 spsk. olie
Crème fraiche til servering

Kog rødbederne med skræl på i saltet vand til de er møre. Store aflange rødbeder skal have ca. 30-40 minutter, de mindre runde skal have 20-30 minutter. Hæld vandet fra, skyl rødbederne i koldt vand og lad dem køle af.
Løg og hvidløg pilles og snittes og svitses i olie i en gryde til det bliver klart og blankt. Tilsæt suppen og den skrællede kartoffel i tern. Kog i 30 minutter til kartoflerne er møre. Skræl imens rødbederne (skrællen kan smuttes af med fingrene – ellers brug en kartoffelskræller). Skær i mindre stykker, tilsæt suppen og blend til den er helt cremet.
Servér med crème fraiche og evt. friskrevet peberrod.

No Comments

Post A Comment