Quesadillas med bønner og salsa

Quesadillas med bønner og salsa

quesadillas
Foto: Line Thit Klein 

En læser har spurgt mig om opskriften på nogle quesadillas med ost og bønner, der tidligere har været i Alt for Damerne. Den opskrift får du her.

Quesadillas er mexikansk hurtigmad og kan laves med mange slags fyld. Fælles er at der er ost i. Det er en super god snack eller hapser – f.eks. til en iskold mexikansk øl. Pga. den smeltede ost indeni, skal de spises mens de er varme eller lune. Du kan variere fyldet uendeligt. F.eks. kan du gøre dem mere substantielle ved at komme stegt hakket oksekød eller strimlet kylling i. Nogle gange laver jeg dem bare med ost, snittede forårsløg, frisk koriander, spidskommen og jalapenos. De er hurtigt lavet og forsvinder også hurtigt.

Quesadillas med bønner og salsa
6-8 hvedetortillas
1 dåse kidneybønner
1 glas salsa
175 g revet ost
4 tomater
salt
evt. koriander

1. Læg halvdelen af tortillaerne på et rent køkkenbord eller skærebræt. Smør dem med 4-5 spsk salsa. Fordel bønnerne over og drys med ost og lidt salt. Skær tomaterne i skiver og kom over osten. Dæk hver bund med endnu en tortilla.

2. Varm en stor pande op ved middel varme og kom forsigtigt en quesadilla over på den. Lad den stå og varme igennem, så osten inden i smelter.

3. Efter ca. 5 min vendes quesadillaen forsigtigt og varmes igennem på den anden side.

4. Kom quesadillaen over på et skærebræt og skær den ud i trekanter. Server med det samme, mens du løbende laver de andre quesadillas færdigt.

3 Comments

Post A Comment

 • Katrine
  Posted at 12:05h, 22 april Svar

  Tak for den opskrift. For et stykke tid siden fik jeg quesadilla for første gang på en københavnsk café til stor nydelse og overraskelse. Så glemte jeg lidt om det, men nu skal det da prøves hjemme…. 🙂
  God søndag!

  • Anne-Mette
   Posted at 12:21h, 22 april Svar

   Katrine – jeg røg over i din blog, og jeg spænder kysen i morgen – min dybeste medfølelse du har været meget igennem, og dit indlæg med cykelhjelmen burde stå i alle aviser.
   k.h. Anne-Mette

   • Katrine
    Posted at 19:53h, 22 april Svar

    Hej Anne-Mette
    Godt indlægget spreder ringe i vandet. 🙂
    God – og sikker – cykeltur. 😉
    Kh Katrine