Provencalske tomater

Provencalske tomater

IMG_2885

Vi bliver i det sydfranske. En klassiker i området omkring Nice er petits farcis, farserede små grøntsager – små courgetter, peberfugter, løg, tomater og andre babygrøntsager med en farsering af brødkrumme, krydderurter, ost og nogle gange kød.
Jeg laver mine provencalske tomater med et fyld af bl.a. rasp, parmesan og forskellige krydderier. De smager godt for sig selv, sammen med en salat til frokost eller som tilbehør til kød og fiskeretter. Jeg laver altid rigeligt, for de har det med at forsvinde hurtigt.

Provencalske tomater

8 tomater
2 tsk. sukker
1 løg
4 spsk. rasp + 2 spsk. til drys
1 fed hvidløg
3 spsk. revet parmesan + 3 spsk. til drys
½ tsk. Maldon salt (hvis du bruger fint salt skal du bruge halvt så meget)
5 kværn sort peber
4 spsk. olivenolie + ekstra til dryp
1 stor håndfuld blandede krydderurter (f.eks. persille, basilikum, timian, rosmarin, salvie)

Vask og halvér tomaterne på tværs. Brug fingrene til at fjerne kernerne og kassér dem. Sæt tomaterne med skærefladen opad i et ovnfast fad. Drys 2 tsk. sukker i et fint lag over tomaterne.
Til fyldet hakkes løget fint og blandes i en skål med 4 spsk. rasp, 1 finthakket fed hvidløg, 3 spsk. parmesan, salt, peber og 4 spsk. olivenolie. Hak krydderurterne fint og bland det sammen med rasp-blandingen.
Fordel fyldet over tomaterne og klem det lidt fast. Drys tomaterne med de sidste 3 spsk. parmesan, derefter de 2 spsk. rasp og dryp til sidst hver tomat med en smule olivenolie.

Bag tomaterne i ovnen ved 175 gr. i ca .30 minutter til tomaterne er møre og rasp-fyldet er gyldent.

Tag tomaterne ud og lad dem køle. De skal spises lune – ikke varme. Smagen træder bedst frem, når tomaterne ikke er skoldhede.

2 Comments

Post A Comment

  • Mira Arkin
    Posted at 17:57h, 13 oktober Svar

    Hej Mette

    Det er dejligt at høre – jeg laver dem rigtig tit! Jeg håber du og din familie også kan lide dem 🙂

    Knus fra Mira

  • Mette
    Posted at 17:53h, 13 oktober Svar

    Hej Mira.. . De ser simpelthen for lækre ud. De skal absolut afprøves her i huset. Dejligt med sådan en inspirationskilde….