Provencalsk kylling med laurbær, hvidløg og citron

Provencalsk kylling med laurbær, hvidløg og citron

_1210267s

Nu begynder jeg at savne vores dejlige hus i Sydfrankrig. Det må gerne snart blive forår herhjemme, tak. Der er nogle ingredienser, der bare er indbegrebet af Sydfrankrig for mig. Rosmarin, citroner, hvidløg og laurbær. I haven dernede har vi tonsvis af rosmarin og tre meter høje laurbærbuske. Der er så meget knald på aromaen fra de friske laurbær og den intense smag bringer mig altid tilbage til Provence og rivieraen. Det gør altså en virkelig stor forskel, om laurbærbladene er friske eller tørre. Efterhånden er det nemmere og nemmere at få fat i de friske blade. I hvert fald her i København. Men ellers kan du forsøge dig os din blomsterhandler.

Denne kylling er hurtig at lave. Jeg lavede den til en “spis-og-skrid” aften – de der aftener, hvor vi inviterer et par venner over til helt afslappet aftensmad med ungerne. Vi spiser sammen og får se hinanden (og man må gerne få vin), og ungerne larmer og leger og laver ballade. Men aftenen slutter tidligt, så ungerne kan komme i seng til nogenlunde fornuftig tid. Jeg elsker de aftener!

_1210261s

Provencalsk kylling med laurbær, rosmarin og citron
Til 4-5 personer (4 voksne og 2 børn)

1 stor kylling, parteret i 6 eller 8 stykker
1 øko citron
8 friske laurbærblade
2-3 kviste rosmarin
8 fed hvidløg
salt og sort peber
4 spsk olivenolie
et glas hvidvin (eller lys tør vermouth eller vand)
et glas vand

1. Varm ovnen op til 220 gr (200 gr varmluft). Kom kyllingen i et stort ovnfast fad. Jeg kommer også rygstykket i, som giver smag og som man kan gnave i. Halver citronen og skær den i skiver. Kom laurbærblade og rosmarin ved. Brug en stor kniv til at mase hvidløgsfedene – behold skallen nogenlunde på. Kom det ned til kyllingen.

2. Krydr godt med salt og peber og hæld olivenolie over. Nu skal du have fingrene i maden. Klem og massér citron, krydderurter og hvidløg ned i kyllingen. Sørg for at få gramset godt på urterne, så deres æteriske olier frigives og giver masser af smag. Sørg for at noget af saften kommer ud af citronerne. Fordel så kyllingestykkerne i ét lag med skindsiden opad. Hæld vin og vand ved.

3. Steg kyllingen i 35-40 min til skindet er sprødt og gyldent. Sådan en ret her kunne jeg finde på at servere med f.eks. en perlebygsalat med kål (på denne årstid) eller bare en grøn salat og godt brød (til at suge snasket fra bunden af bradepanden op med).

1Comment

Post A Comment