Provencalsk grøntsagsgratin med tomater og squash
Den første aften, vi spiste middag i Tourrettes sur Loup på dette besøg, lavede jeg denne dejlige grøntsagsgratin som tilbehør til nogle enorme entrecôtes.
En super simpel ret, som smager himmelsk her om sommeren, og som er indbegrebet af Provence med de mørke tomater, squash, rosmarin og generøse mængder olivenolie.
Provencalsk grøntsagsgratin
2-3 personer
1 squash
3 tomater
2 fed hvidløg (jeg brugte friske)
1 kvist rosmarin
salt og sort peber
3-4 spsk olivenolie
100 g revet gruyère eller comté
1 spsk rasp
1. Varm ovnen op til 200 gr. Skær squash og tomater i tynde skiver. Læg dem sammen skiftevis lagvist og placer i et ovnfast fad. Ja, det er lidt bøvlet, men det er kun 1 squash og 3 tomater, så det tager ikke så lang tid. Skær hvidløg i tynde skiver og stik skiverne ind mellem tomaterne og squashen. Krydr med salt og peber og riv bladene af rosmarinen og drys over.
2. Dryp olien over og fordel den revne ost på toppen. Drys rasp over og bag gratinen i ovnen i 25-30 min. Tag den ud og lad den køle af i 10 minutter inden servering – denne type retter (lige som ratatouille, melanzane parmigiana og tomater provencales) smager bedst, når de ikke er skoldhede.
Line
Posted at 20:32h, 25 augustDet ser super lækkert ud.!
Spændende med nogle forskellige måder at bruge grøntsagerne på!
-Mums!!
Anne Mette
Posted at 18:27h, 07 juniEn kød:grønt ratio, der er til at forstå!
Kasper Bergholt
Posted at 14:24h, 06 juniKan ret godt li’ kød- vs. grøntsagsratioen!