Poussiner med græskar
Jeg har altid syntes, at poussiner er lidt nuttede, og at det er noget særligt at få sådan en fin lille mini-kylling for sig selv. Måske hænger det også lidt sammen med min grådighed; jeg får lov til at spise en hel fugl selv, uden at det er decideret pinligt!
Det kan også være mere festligt at servere poussin end kylling, netop fordi det giver lidt ekstra med et helt dyr frem for et overlår eller et halvt stykke bryst. I denne ret har jeg godt nok halveret poussinerne, så de har samme tilberedningstid som de øvrige ingredienser i fadet. På den måde er det en meget nem ret, hvor alt bare smides i et fad, dryppes med olie og sættes i ovnen. Rustikt og simpelt.
De fleste spiser en hel poussin hver, så til 4 personer skal du bruge:
4 poussiner
1 græskar (hokkaido eller butternut squash)
500 g. kartofler
1 håndfuld friske salvieblade
olivenolie
salt og peber
Tænd ovnen ved 200 gr.
Vask græskaret grundigt, flæk det i to og tag kernerne ud. Skær hvert halve græsker ud i både på ca. 2-3 cm. bredde. Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i halve hvis de er små, og kvarte hvis de er store. Læg kartofler og græsker i et stort ovnfast fad i ét lag. Drys salviebladene over. Dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber.
Halver poussinerne og gnid hvert stykke med lidt olivenolie og et godt drys salt. Læg dem med skinsiden opad ovenpå grøntsagerne og sæt fadet i ovnen, hvor det hele skal stege i 40 minutter. Tag poussinerne fra og læg dem på et varmt fad. Sæt kartoflerne og græskaret tilbage i ovnen og steg færdig i 10 minutter mens poussinerne hviler .
Servér gerne med en sprød, grøn salat.
Bonus-info: En poussin er en ung kylling, ofte omkring 4-6 uger gammel ved slagtning, som vejer omkring 400-500 g.
No Comments