Pommesfritter og hjemmelavet ketchup – Godt nytår!

Pommesfritter og hjemmelavet ketchup – Godt nytår!

Foto: Line Klein

Foto: Line Klein

 

God formiddag og rigtig godt nytår, kære læsere. Jeg håber, I havde et brag af en nytårsaften med dejlige mennesker og lige så dejlig mad.

Jeg glæder mig over at tage hul på et nyt år. For mig har 2014 været et virkelig svært år med alt for mange alvorligheder og sorg. 2015 kan kun blive bedre. Jeg er i hvert fald klar!

Tak fordi, I læste med endnu et år. Jeg glæder mig til at blogge videre og dele mine spise- og køkkenoplevelser med jer.

Vi må jo have os noget junkfood på sådan en 1. januar. Alt det der med afhold og lowcarb må vente til i morgen. Skal vi ikke spise en røvfuld fritter?

Fritter
1½ kg bagekartofler
2 l fritureolie
salt

1. Skrub kartoflerne og skær dem i smalle stænger. Læg dem i blød i et fad med vand i 30 minutter for at trække stivelse ud. Hæld vandet fra, skyl kartoflerne og tør dem grundigt i et rent viskestykke.

2. Varm olien i en stor gryde til den er ca. 150 grader varm og fritér kartoflerne til de er møre, men stadig blege. Gør det ad flere omgange, så gryden ikke overfyldes. Tag fritterne op af olien med en hulske og læg til side på en stor bakke eller bradepande med køkkenrulle i bunden. Dette kan gøres i forvejen.

3. Lige inden fritterne skal spises varmes olien op til 190 grader og fritterne får endnu en tur i olien til de er gyldne og sprøde. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle inden de spises.

 

Ketchup af bagte tomater
ca. 300 ml

900 g tomater
2 tsk korianderfrø
5 nelliker
75 g rørsukker
½ dl hvidvinseddike
1½ tsk groft salt

1. Tænd ovnen på 150 grader. Halver tomaterne og kom dem i et ovnfast fad sammen med koriander og nelliker. De skal ligge i ét lag. Bag tomaterne i 1½ time.

2. Kom de bagte tomater med krydderier over i en gryde og blend dem med en stavblender til en tyk ketchup. Tilsæt de øvrige ingredienser og kog ketchuppen sammen ved middel varme i 30 min. Smag til om der mangler sukker eller eddike (det afhænger af tomtaernes sødme) og hæld den varme ketchup på skoldede glas.

Tip: Prøv at tilsætte andre ingredienser i din ketchup – f.eks. rød peberfrugt, æble eller chili.

1Comment

Post A Comment

  • Kasper Kristensen
    Posted at 16:45h, 05 februar Svar

    Hvor længe vil du skyde på, at ketchuppen kan holde?