Polentastegt schnitzel med forårsgrønt

Polentastegt schnitzel med forårsgrønt


Foto: Line Klein

Det er til at gå helt amok over alle de dejlige grøntsager, der pibler frem lige nu. Både fra den danske jord og fra Sydeuropa kommer der lækre, sprøde og spæde forårsgrøntsager, som tilføjer farve til vores liv efter en lang sæson med kål og rodfrugter. Nede om hjørnet hvor vi bor, er der en lille bod, der sælger danske kartofler, asparges og jordbær. Den må jeg se at få prøvet. Og det er altså vel og mærke her midt på Frederiksberg! Det er dejligt at vi byboere (det er vi lidt endnu) kan få samme romantiske oplevelse af grøntsager direkte fra landmanden, selv om vi ikke lige kommer forbi en vejbod ude på landet.

Her har jeg jazzet en skinkeschnitzel op med lækkert polentamel og farverige forårsgrøntsager. Og en lille smule ekstragris i form af parmaskinke. Man er vel italianofil (når man ikke er frankofil). Rigtig god solskinksweekend til jer allesammen!

Polentastegt schnitzel med bønner og forårsgrønt

4 pers.

100 g tørrede butterbeans
800 g hestebønner (vægt før de bælges)
250 g nye gulerødder
100 g parmaskinke
4 skinkeschnitzler
1 dl majsgryn (polenta)
salt og sort peber
olivenolie
250 g frisk spinat
1 glas hvidvin
Udblød butterbeans natten over og kog dem i frisk vand i 1-1½ time. Bælg hestebønnerne og blancher dem i 1 minut i kogende vand. Skyl med koldt vand og smut bønnerne ud af deres lysegrønne skal.
Skrub gulerødderne og skær parmaskinken i strimler.

Vend schnitzlerne i majsmel smagt til med salt og peber. Varm en god sjat olivenolie i en pande og steg schnitzlerne gyldne og sprøde – 4-5 min pr side.
I en anden pande steges parmaskinken i lidt olie. Tilsæt gulerødder og steg dem et par minutter, før spinat og butterbeans kommes i. Hæld vinen over og lad den koge ind. Til sidst tilsættes hestebønner, som blot skal varmes igennem. Servér med de stegte schnitzler og dryp med god olivenolie.

 

No Comments

Post A Comment