Pølsehorn – god til madpakken

Pølsehorn – god til madpakken

I dag deler jeg min opskrift på lækre og nemme pølsehorn. Jeg laver dem til ungerne – både til madpakke og snacks. Det er også den opskrift, jeg bruger, til Ottos fødselsdag, hvor han forlanger at få dem. Her i weekenden lavede jeg en portion, så jeg kunne føle mig som supermom i forbindelse med skolestart – Otto er pisse umulig, når det gælder madpakker. Men pølsehorn, de ryger bare ned.

Pyh hvor er det altså hektisk med små børn i skolen. I dag er vores første almindelige skoledag efter sommerferien (i går mødte Otto først kl. 9) – nu hedder det klokken 8 og det er bare vildt tidligt, når man lige har haft sommerferie. Faktisk er vi altid lidt pressede på tid i hverdagene, så det er nok ikke kun efter ferien…  Der bliver bjæffet ordrer ud til ungerne, som ignorerer dem, og så styrter vi alle rundt kvart i otte og er helt knald i låget. Lyder det bekendt? Jeg glæder mig, til begge unger er store nok til selv at transportere sig i skole, så vi ikke skal piske sådan rundt. Til gengæld er man så oppe og klar lige efter kl. 8 og kan gå i gang med arbejdet. Som mig nu, der sidder ved køkkenbordet med en kop kaffe.

I øvrigt vil jeg gerne takke for alle de mega søde hilsner, jeg har fået her på bloggen, på Insta og på Facebook i anledning af bloggens 10-års jubilæum i weekenden. De varmede hver og en og giver mig endnu mere lyst til at fortsætte bloggen ud i det uendelige. Tak for det.

Peter er også pølsehornsmand – han får dog altid god frokost på sit arbejde, så han skal ikke have madpakke med.

Frederik “hjalp” med at lave pølsehornene. Dvs. han spiste en hel masse rå dej og tog en bid af nogle pølser. Tak, skat.

Pølsehorn, 24 stk. 

4 dl lunkent vand
25 g gær
100 g skyr
1 tsk sukker
18 g salt
1 æg
50 g fuldkornshvedemel (jeg brugte ølands-)
850-900 g hvedemel
12 wienerpølser
1 æg til pensling
4 spsk sesamfrø – jeg bruger både hvide og sorte

Opløs gæren i vandet og tilsæt skyr, sukker, salt og let sammepisket æg. Kom fuldkornsmel i og det meste af hvedemelet. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Ælt dejen grundigt, så du har en smidig og fugtig dej. Lad dejen hæve i en skål dækket med plastfolie (eller en badehætte) i 1½ time.

Del dejen i 4 stykker og tag så hvert stykke og del i 6 små stykker. Drys bordet let med mel og brug hænderne til at presse hvert dejstykke ud til et rektangel på ca. 10 x 12 cm. Læg en halv pølse i midten og fold dejen ind over. Hvis du gerne vil have ketchup i, kan du lægge en streg ketchup under pølsen. Knib dejen sammen og læg pølsehornet med samlingen ned ad på en bageplade med bagepapir. Det passer med to bageplader. Lad pølsehornene efterhæve i 30 min.

Varm ovnen op til 200 gr. (varmluft). Pensl forsigtigt de hævede pølsehorn med æg og drys med sesam. Bages i ca. 15 min. og afkøles på en rist. Kan med fordel fryses, så man tager dem op, efterhånden som de skal bruges.

1Comment

Post A Comment

  • Randi
    Posted at 08:45h, 13 august Svar

    Super lækkert! Har selv lavet en stor potion igår, netop til “pause”mad i skolen. Min ældste har heldigvis madordning på skolen, så der slipper jeg for at være kreativ 😉 (men han brokker sig fortsat over maden, så man kan bare ikke vinde!)