Pizza napoletana med ansjoser, kapers og gedeost

Pizza napoletana med ansjoser, kapers og gedeost

_1290915s

I mine unge dage (ahem!), hvor jeg studerede i Aarhus, hang jeg rigtig meget ud med en gruppe venner fra gymnasietiden. Jeg boede i Teglværksgade, og lige om hjørnet i Grønnegade boede tre af mine rigtig gode venner. Vi hang ud HELE tiden, gik i byen sammen og havde tømmermænd sammen. Som jeg husker det, havde vi næsten altid tømmermænd. Men de gik hurtigt væk – det gør de jo, når man er i 20’erne.

Nogle gange spiste vi pizza sammen (her vil jeg lige nævne en absurd pizza fra det pizzaria vi IKKE brugte, som dog lå lige midt mellem vores lejligheder. Her reklamerede de både med fitnesspizza – som jeg har fortrængt hvad indeholdt, måske var det noget med Cheasy – og med en pizza med (trommehvirvel): banan og béarnaise!). Min ven Laurits havde især hang til det, han kaldte saltpizza: en pizza napoletana med ansjoser, oliven og kapers. Det giver også god mening at få så meget salt ind som muligt, når man er tømmermændsramt.

Hernede i Tourrettes sur Loup har jeg lavet en mere provencalsk udgave af pizzaen, med gedeost og rosmarin. Lige i øjet på en varm dag – eller en tømmermandsdag. Værsgo’ Laurits.

_1290907s _1290903s

Pizza napoletana med gedeost
1 pizza

Dej
1½ dl lunkent vand
10 g gær
1 spsk olivenolie
1 tsk groft salt
200-250 g durummel

Fyld
1 lille glas aubergine- eller tomatpesto
150 g gedefriskost
2 tomater i tynde skiver
8 ansjosfileter i olie, evt brækket i mindre stykker
1 toppets spsk kapers
en håndfuld oliven – jeg brugte nicoiseoliven
1 kvist frisk rosmarin

1. Bland vand og gær sammen. Tilsæt olie og salt og ælt melet i til du har en smidig og elastisk dej. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1-1½ time. Drys et bord med durummel og rul dejen meget tyndt ud. Kom dejen over på et stykke bagepapir.

2. Varm ovnen op til 250 gr. Kom en bageplade i og lad den blive helt varm, mens du kommer topping på pizzaen.

3. Smør pestoen ud over pizzabunden. Fordel tomatskiverne og derefter ansjoser og kapers. Smuldr gedeosten over og kom til sidst rosmarinblade over. Dryp med en smule olie og giv et et par kværn peber. Flyt pizzaen over på den varme bageplade og bag den i 5 min. Tag den ud og kom på oliven på og bag den så færdig i 5-7 min. mere.

1Comment

Post A Comment

  • Thomas
    Posted at 14:22h, 16 juli Svar

    Uha Mira, nu skal du passe på at du ikke roder dig ud i noget, hvor du ikke kan bunde.

    Pappas Pizza på hjørnet af Grønnegade og Grønningen var min favorit, da jeg ikke boede mange meter fra den i Grønnegade. Dog spiste jeg ikke bananpizzaen (hvor der forresten også var karry på) eller noget med Fitness. På den anden side, så det eneste jeg levede af udover hans pizzaer var Pasta Bollo, faxe kondi og så spillede jeg meget computer. Ja, ok, der er sket lidt siden.