Pizza med røget laks, agurk, radiser og ramsløg

Pizza med røget laks, agurk, radiser og ramsløg

Her er en rigtig god forårsret til påskebordet. Dejlig laks på fladbrød eller en slags kold pizza med alt muligt lækkert på. Den er perfekt til brunch, til frokost eller som forret.

Jeg fandt små bitte spæde ramsløg ude på mit lokale ramsløgssted. De var virkelig små, men det er en uge siden, jeg lavede retten og tog billeder, så nu må ramsløgene da været vokset lidt siden. Selv om det godt nok minder lidt om november uden for i dag…

Brødet er bagt med lidt ølandshvede i, så det har en mørk, nøddeagtig smag. Super lækkert og du kan selvfølgelig sagtens bruge samme dej til andre pizzaer.

Brødet bager du lidt i forvejen, for det skal ikke være varmt, når du kommer toppingen på. Jeg laver det med en langtidshævet dej, så start aftenen før, da dejen skal hæve 10-12 timer.

Hvis du har dig en surdej, kan du bruge 50 g af den i stedet for gær eller som supplement til gæren. Det giver en endnu bedre pizzabund.

Du kan læse lidt om hvad jeg kigger efter, når jeg køber laks, her.

Pizza med røget laks, agurk, radiser og ramsløg

Til 4 pers.

Dej
2 dl vand
5 g gær
8 g salt
150 g ølandshvedemel
ca. 125 g tipo 00 hvedemel

Topping
1 lille bundt radiser
½ agurk
150 g røget laks i skiver
1 lille rødløg
200 g flødeost naturel
1 håndfuld dild
1 håndfuld ramsløg
1/4 citron
salt og sort peber

  1. Til dej røres vand og gær sammen med salt og ølandshvedemel. Tilsæt tipo 00 melet – måske skal du bruge mere – måske mindre. Det er så forskelligt alt efter, hvordan dit mel er, så tag det som en cirkamængde. Dejen skal være ret fugtigt til at starte med. Ælt den rigtig godt (jeg bruger røremaskine) i 5-7 min. til dejen slipper skålens sider og ser elastisk og smidig ud. Dæk skålen med plastfolie eller et låg der passer til og lad dejen hæve 10-12 timer på køkkenbordet. Jeg laver dejen inden jeg går i seng og bager næste morgen eller formiddag.
  2. Rul dejen ud på et let meldrysset stykke bagepapir til en aflang, tyk pizzabund. Her vil jeg gerne have dejen lidt tykkere end hvad jeg normalt laver en pizza. Så vi er et sted mellen pizza- og foccaciatykkelse. Varm imens ovnen op til 250ºC med en bageplade i. Hvis du har en pizzasten eller et bagestål, kan du også bruge det. Når ovnen er godt varm, kommer du forsigtigt pizzabunden på bagepapiret over på den varme bageplade. Jeg plejer at lægge pizzabund og bagepapir på en anden bageplade og så glide den ind på den varme plade. Bag bunden i 10-12 min. til den er gylden i kanterne. Hvis den hæver op som pitabrød, stikker du bare hul i den – så falder den sammen igen. Lad dejen køle af.
  3. Til topping skæres radiser i tynde skiver. Brug en kartoffelskræller til at skrælle agurk i lange strimler på langs. Start med en hel agurk og stop så når du er halvvejs igennem den. Resten kan du gemme til en salat. Skær løg i tynde strimler.
  4. Smør den afkølede bund med flødeost og anret agurkestrimlerne over. Kom stykker af laks over og pynt med radiser, løg, plukket purløg og ramsløg. Klem citronsaft over og krydr med lidt salt og peber til sidst.
No Comments

Post A Comment