Pizza med kantareller og et godt hverdagshack

Pizza med kantareller og et godt hverdagshack

Nu afslører jeg lige noget: jeg laver ikke altid alting fra bunden! Whoaaaa! Mega afsløring!!!
Selv om jeg elsker at lave mad og gør det virkelig meget, så har jeg jo også travlt lige som alle andre og har nogle gange brug for en virkelig nem og hurtig måde at få mad på bordet på en almindelig hverdag. Her bruger vi så stort set aldrig takeaway, men jeg har et super godt pizzahack: jeg køber færdige pizzabunde fra enten Cofoco eller Il Fornaio (begge er på frost og virkelig gode og uden mærkelige ingredienser). De kommer forbagt med tomatsauce og er lige til at komme ost og fyld på og smække ind i en virkelig varm ovn. Glem de klamme ruller af kageagtig og alt for salt fersk dej fra køledisken – de er en katastrofe! Jeg har også prøvet at bruge store hvedetortillas, men de er ofte lidt søde i det (hvilket jeg virkelig undrer mig over).

I går lavede jeg lækre pizzaer med kantareller og italiensk speck (som ikke er en klump fedt, men saltet og let røget skinke fra Sydtirol i de italienske Alper – ikke at der er noget galt med en klump fedt…). Jeg kom svampene på rå og de smed ikke rigtig noget væske, fordi min ovn var god og varm. Virkelig lækkert. Her er præcis hvad jeg gjorde:

Pizza med kantareller og speck

3-4 pers.

2 færdige pizzabunde med tomatsauce
175 g revet mozzarella eller 1½ frisk mozzarella
70 g speck i tynde skiver (eller bacon eller pancetta)
150 g kantareller
2 forårsløg
en håndfuld bredbladet persille
sort peber
fancy olivenolie

  1. Varm ovnen op til 250 gr. Kom pizzabundene på hver deres bageplade med bagepapir. Fordel osten over og derefter speck. Del store kantareller i mindre stykker (men ikke for små, for de krymper i varmen) og fordel dem over pizzaerne. Skær forårsløg i tynde skiver og drys over. Bag pizzaerne i 7-10 min.
  2. Tag de varme pizzaer ud og drys med lidt grofthakket persille og giv dem et par kværn med sort peber og dryp med virkelig god olivenolie. Haps!
No Comments

Post A Comment